• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چرا بهتر است آمار قدم‌های خود را در پیاده‌روی داشته باشیم؟

  • یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ بازدید 375 مدیریت
  • ابزارهای آمارگیری از تعداد قدم‌های روزانه و مسافت پیاده‌روی، که برخی از آنها مقدار انرژی که می‌سوزانیم و تعداد ضربان قلب را نیز نشان می‌دهند، ابزار مفیدی محسوب می‌شوند زیرا تصویری از میزان پیشرفت ما را در جلوی دیدگان ما قرار می‌دهند.

  •  

    تحقیقات نشان می‌دهند که کسانی که از قدم‌ها و پیاده‌روی خود آمارگیری می‌کنند، از سلامتی عمومی بیشتری برخوردارند و میزان وفاداری آنها به پیاده‌روی روزانه نیز بیشتر است. بسیاری از این افراد، نسبت به گذشته، مدت و مسافت بیشتری را به پیاده‌روی اختصاص می‌دهند و خطر حمله قلبی در آنها تا 66 درصد کمتر از سایرین است.

     

    در مقابل، کسانی که از ابزار شمارش قدم‌ها استفاده نمی‌کنند، مدت کمتری را به پیاده‌روی اختصاص می‌دهند و بیشتر در معرض حملات قلبی و شکستگی استخوان قرار دارند.

     

    حال که اهمیت استفاده از این ابزار مشخص شد، بیایید با هم نگاهی به نکاتی که باعث استفاده بهینه از آنها می‌شوند، بیندازیم:

     

    1 -  یک هدف هوشمندانه برای خود در نظر بگیرید

    داشتن اهداف اختصاصی و قابل اندازه‌گیری به شما کمک می‌کند تا برنامه پیاده‌روی شما تداوم پیدا کند. به عبارتی به جای اینکه تمرکز شما بر روی تعداد قدم‌ها باشد، می‌توانید به موارد زیر توجه بیشتری کنید:

     

    مقدار انرژی که می‌سوزانید -  ببینید که در طول این هفته با کمک پیاده‌روی، چه میزان انرژی سوزانده‌اید و آن را با انرژی‌سوزی هفته قبل خود مقایسه کنید. پس از گذشت یک ماه از افزایش انرژی‌سوزی خود متعجب خواهید شد.

     

    از تعداد قدم‌های هفته پیش خود، جلو بزنید -  سعی کنید نسبت به هفته قبل خود قدم‌های بیشتری بردارید. حتی می‌توانید یک دوست یا یکی از اعضای خانواده را به چالش بکشید و با هم در این زمینه رقابت کنید.

     

    مسافت پیاده‌روی خود را طولانی‌تر کنید -  هر هفته مسافت پیاده‌روی خود را 10 درصد افزایش بدهید.

     

    تمام فعالیت‌های ورزشی شما به حساب می‌آیند -  شاید فقط 5 دقیقه زمان برای پیاده‌روی گذاشته باشید اما در این بین فعالیت‌های ورزشی دیگری نیز انجام داده باشید. مثلاً شنا یا دوچرخه‌سواری. اینها همه به حساب می‌آیند و ابزارهای اندازه‌گیری فعالیت روزانه، این فعالیت‌ها را نیز ثبت می‌کنند. ببینید که در هر هفته چه میزان ورزش کرده‌اید و برای هفته بعد، کمی بیشتر ورزش کنید. سعی کنید که هر هفته حتماً به مدت 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط داشته باشید.

     

    2 -  آمار فعالیت خود را به خوبی ثبت نمایید

    این هفته چند روز را به پیاده‌روی اختصاص دادید؟ چه مسافتی را طی کردید؟ اعداد به شما دروغ نمی‌گویند. اگر اهل شانه خالی کردن از پیاده‌روی روزانه و هفتگی خود باشید، ابزار قدم‌شمار، این فرار شما از پیاده‌روی را به شما نشان می‌دهند. برنامه ورزشی خود را در یک دفتر یا تقویم یادداشت کنید و در پایان هفته به بررسی آن بپردازید.

     

    3 -  به الگوها توجه کنید

    یعنی فاکتورهای دیگری مثل میزان خواب و استرس خود را نیز در نظر بگیرید و از آنها یادداشت بردارید. به عنوان مثال ممکن است که متوجه شوید که در اثر کم‌خوابی شب گذشته، پیاده‌روی کاملی نداشته‌اید. شما می‌توانید برنامه تمرینی خود را با سایر جنبه‌های زندگی خود تطبیق دهید تا بیشترین فایده را از پیاده‌روی خود به دست آورید.

     

    4 -  به بازسازی و ترمیم بدن خود، زمان بدهید

    لازم نیست که به بدن خود فشار زیاد بیاورید. همچنین به یاد داشته باشید که باید به بدن خود زمان استراحت بدهید تا خود را ترمیم کند. ابزارهای شمارش فعالیت بدنی این امکان را به شما می‌دهند که متوجه میزان ضربان قلب خود شده و سطح فعالیت خود را در محدوده مناسب نگه دارید.

     

    کلام آخر اینکه ابزار شمارش قدم‌ها و فعالیت‌های ورزشی، در درازمدت به شما کمک می‌کنند تا تصویری از میزان فعالیت خود داشته باشید و اگر فعالیت شما نیاز به بازنگری و اصلاح دارد، اقدام نمایید. تحقیقات نشان می‌دهند که کسانی که از این ابزار استفاده می‌کنند، از سلامتی عمومی بیشتر برخوردار بوده و کمتر دچار مشکلاتی مثل حملات قلبی و یا شکستگی استخوان می‌شوند.

     

    برای اینکه بهترین نتیجه را از استفاده از این ابزارها بگیرید، برای خود اهداف خاص تعیین کنید و سعی کنید که به آن اهداف برسید. اگر نتوانستید به ارقام و اهداف مورد نظر خود برسید، باید الگوی فعالیت خود را بررسی کنید تا ببینید که مشکل از کجاست. این بررسی، شامل بررسی روزهای استراحت و بازسازی بدنی نیز می‌شود.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.