• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه در زمان شیوع کرونا از پرخوری احساسی پرهیز کنیم

  • پنج شنبه، ۲۶ تیر ۱۳۹۹ بازدید 555 مدیریت
  • حتی اگر تا به حال به پرخوری احساسی مبتلا نشده باشید، شاید در این ایام که با کووید 19 نیز دست و پنجه نرم میکنید، تجربه پرخوری احساسی به سراغ شما بیاید. خانه‌نشینی و قرنطینه نیز مزید بر علت شده و نبود سرگرمی و بی‌حوصلگی باعث افزایش احتمال پناه بردن به غذا و پرخوری می‌شود. غذا خوردن و گرسنگی، واکنش طبیعی بدن است اما داستان پرخوری احساسی، چیز دیگریست.

  •  

    در زمان­های استرس مثل شیوع کووید 19، انرژی روحی و جسمی ما تحلیل می­رود، خواب ما با مشکل مواجه می­شود، دستگاه ایمنی ما ضعیف شده و در مجموع، خطر سلامتی ما را تهدید میکند. خوشبختانه راهکارهایی وجود دارند که می­توان با کمک آنها، استرس را کنترل و مانع از پرخوری احساسی شد.

     

    به سرنخ­هایی که بدن شما برای شما می­فرستد، توجه کنید

    قدم اول این است که تفاوت بین گرسنگی واقعی و گرسنگی احساسی را شناسایی کنید. گرسنگی واقعی دارای علائم جسمی است مثل غرولند شکم. اگر به تازگی غذا خورده­اید و احساس میکنید که خیلی زود مجدداً گرسنه شده­اید و هیچ نشانه جسمی گرسنگی در شما وجود ندارد، باید ریشه این گرسنگی را در احساسات خود جستجو کنید.

     

    بر اساس تحقیقات، 4 احساس باعث برانگیختن گرسنگی در ما می­شوند که عبارتند از: شادی، غم، ترس و عصبانیت. ابتدا ببینید که احساس شما در آن لحظه چیست تا بتوانید به آن احساس یک پاسخ غیر خوراکی و غیر غذایی بدهید. مثلاً اگر عصبانی هستید، انجام یک فعالیت جسمی، مثل گردگیری منزل یا ورزش، به شما کمک می­کند تا این احساس را پشت سر گذاشته  و از غذا برای رفع آن استفاده نکنید.

     

    اگر احساس غم و اندوه می­کنید، بهترین راهکار این است که با یک دوست تماس بگیرید و یا زمان خود را با یک حیوان خانگی سپری کنید و یا به تماشای فیلم بپردازید و اجازه بدهید که اشک شما جاری شود تا سبک­تر شوید.

     

    الگوی نوع غذای مصرفی و احساسات خود را کشف کنید

    قدم دوم این است که ببینید چرا وقتی که یک احساس خاص به سراغ شما میآید، شما نیز به سراغ یک نوع غذای خاص میروید. یعنی مثلاً  وقتی که عصبانی هستید، هوس غذای شور و ترد دارید یا وقتی که غمگین هستید، دلتان خوراکی خامه­ای یا شیرین میخواهد. میتوانید یک دفتر یادداشت داشته باشید که در آن در کنار غذایی که میخورید، احساسات خود و درجه سیری یا گرسنگی خود را نیز یادداشت کنید.

     

    این کار به شما کمک میکند تا الگو و رابطه بین احساسات خود و غذاهای مصرفی خود را پیدا کنید. وقتی که از "چرایی" هوس غذایی خود مطلع شوید، بهتر میتوانید آن را کنترل و یک جایگزین مناسب غیر خوراکی به جای غذا برای پشت سر گذاشتن احساسات خود پیدا کنید.

     

    مثلاً ممکن است این پیگیری منجر به این شناخت از خود شود که در هنگام غم هوس خوردن بستنی پیدا میکنید. دانستن  این موضوع به شما کمک میکند تا غذاهایی که در هنگام برخورد با احساسات دچار هوس خوردن آنها میشوید را در دسترس نگذارید.

     

    برای خود یک برنامه غذایی درست کنید

    قدم سوم، برنامه­ریزی است. احتمال پرخوری احساسی در روزهای پایان هفته به اوج خود می­رسد زیرا فرد زمان آزاد بیشتری دارد. سعی کنید که هر روز در محدوده یک ساعت مشخص غذا بخورید و از  قبل بدانید که قرار است چه چیزی بخورید. برنامه­ریزی قبلی باعث می­شود که ذهن شما درگیر خوراکیهای دیگر نشود.

     

    از حواسپرتی در حین غذا خوردن، پرهیز کنید

    چهارمین قدم، دقت و تمرکز بر خوردن غذا است. در حالت ایستاده و با عجله غذا نخورید. میز غذاخوری شما در نزدیکی تلویزیون نباشد. تلفن همراه خود را در دسترس نگذارید. در زمان غذا خوردن، تمام ذهن خود را به همان معطوف کنید.

     

    با خودتان مهربان باشید

    پنجمین و آخرین قدم این است که به خودتان مهربان باشید و رفتار مثبت با خودتان داشته باشید. حتی در ذهن خود، خودتان را مسخره نکنید. بی­رحمی نسبت به خود باعث برانگیخته شدن پرخوری احساسی می­شود. به جای سرزنش خود برای هر واقعه، به این فکر کنید که اگر می­توانستید زمان را به عقب برگردانید، چه واکنشی به وقایع نشان می­دادید و از این به بعد باید چگونه رفتار کنید.

     

    در پایان، نیازی نیست که خودتان را خیلی محروم ومقید کنید. می­توانید از خوردن همه غذاهای مورد علاقه خود لذت ببرید. فقط باید تعادل را رعایت کنید.

     

    برگرفته از:   www.thehealthy.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.