• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه هوس‌های غذایی شبانه را کنترل کنیم

  • دوشنبه، ۲۳ تیر ۱۳۹۹ بازدید 533 مدیریت
  • روز خودتان را با اراده برای کاهش وزن شروع می‌کنید، صبحانه سالم می‌خورید. تا شب به رژیم کاهش وزن خود توجه می‌کنید وحتی شام را هم به یک شام سالم اختصاص می‌دهید اما در اواخر شب، آن اراده کم‌کم رو به سستی می‌گذارد. مرتب به یخچال سر می‌زنید، یک اسکوپ بستنی، یک مشت چیپس، یک کاسه تخمه یا ناخنک زدن به شیرینی‌های روی میز. در مواجهه با هوس‌های غذایی شبانه، چه باید کرد؟

  •  

    خوشبختانه باید بدانید که غذا خوردن در شب، لزوماً به افزایش وزن منجر نمی‌شود. برخی به اشتباه تصور می‌کنند که اگر شب غذا بخورند، سرعت متابولیزه شدن غذا نسبت به غذایی که در روز خورده‌اند، کمتر است. اما واقعیت این است که زمان خوردن غذا تاثیری بر سرعت متابولیزه شدن آن ندارد بلکه مهم این است که چه مقدار غذا مصرف کنید، حال چه زمان آن شب باشد و چه روز.

     

    در طول روز انقدر مشغله داریم که حتی به استرس ناشی از این مشغله هم توجه نمی‌کنیم و فقط می‌خواهیم که کارها را سر و سامان بدهیم. اما شب که مشغله کمتر می‌شود، تازه به یاد استرس روزانه خود می‌افتیم و برای جبران ممکن است از غذا کمک بگیریم. بهترین شیوه برای مقابله با این موضوع، برخورد غیرغذایی با استرس است.

     

    شما باید بتوانید برای خود یک برنامه ترتیب بدهید که در مواقع استرس یا بی‌حوصلگی آن را جایگزین فکر کردن به غذا کنید. بر روی درب یخچال منزل خود یک یادداشت چسبانده و راهکارهای از بین بردن استرس را که ارتباطی به غذا ندارند را در آن یادآوری کنید. مثل خواندن یک کتاب خوب، دوش گرفتن، گوش دادن به موسیقی و ... . قبل از اینکه درب یخچال را باز کنید، نگاهی به این یادداشت بیندازید. قبل از رفتن به سراغ خوراکی، سعی کنید با یک دوست تماس بگیرید. در این فاصله که با دوست خود صحب می‌کنید، گرسنگی کاذب شما برطرف می‌شود.

     

    اگر عادت به خوردن خوراکی شیرین قبل از خواب دارید، شکستن این عادت می‌تواند برای‌تان سخت باشد. اولین قدم برای از بین بردن این عادت، مسواک زدن دندان‌ها بعد از صرف شام است.  به این ترتیب هم دیگر به دلیل اینکه حوصله مسواک زدن مجدد ندارید، به سراغ شیرینی نمی‌روید و هم اینکه دهان شما این پیام را به مغز مخابره می‌کند که دیگر زمان خوردن خوراکی سپری شده است. سپس عادت خود را با یکی از عادات زیر، جایگزین کنید:

     

    پیاده‌روی کنید. در اطراف کوچه منزل خود راه بروید یا با یک دوست برای پیاده‌روی شبانه قرار بگذارید. به این ترتیب هم انرژی می‌سوزانید و هم از یخچال دور می‌شوید.

     

    خودتان را با یک بازی فکری، به خصوص بازی گروهی، سرگرم کنید. مونوپولی، منچ، شطرنج، ... . حتی می‌توانید کاردستی درست کنید تا دست شما به جای اینکه به گرفتن قاشق و خوراکی مشغول باشد، سرگرم یک کار هنری و تفریحی باشد.

     

    به برنامه فردای خود فکر کنید. وقتی که وارد آشپزخانه می‌شوید، نه برای خوردن خوراکی بلکه برای تهیه غذای سالم فردا باشد.

     

    حتماً صبحانه بخورید. حتی اگر گرسنه نیستید. خوردن صبحانه باعث می‌شود که در وعده ناهار و شام دچار پرخوری نشوید. اگر اهل صبحانه خوردن نیستید، با مقادیر کم صبحانه شروع کنید. مثلا با یک میوه شروع کنید. به مرور به آن پروتئین (مثل تخم‌مرغ یا شیر و ... ) اضافه کنید. بعد غلات کامل (مثل نان تست سبوس‌دار یا جو دوسر) را اضافه نمایید. بالاخره زمانی فرا می‌رسد که به خوردن صبحانه کامل و سالم، عادت کرده‌اید.

     

    برای میان‌وعده‌های خود از قبل برنامه ریزی کنید. خوردن میان‌وعده به شما کمک می‌کند تا دچار ولع غذایی نباشید. بین هر وعده غذایی اصلی، یک میان‌وعده سیرکننده و سالم بخورید. میان‌وعده مناسب و سالم باید شامل پروتئین، چربی سالم و کربوهیدرات باشد.

     

    به خودتان جایزه هم بدهید. یعنی اگر هوس خوردن شیرینی دارید، آن را مرتب پس نزنید. مثلاً اگر هوس خوردن شکلات دارید، به جای خوردن یک بسته شکلات کامل، یک تکه کوچک از آن را بخورید را تا چشم و دل شما تا شب به دنبال آن ندود.

     

    برگرفته از:   www.weightwatchers.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.