• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چگونه چاقی به شکل موذیانه‌ای به سراغ شما می‌آید

  • دوشنبه، ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ بازدید 483 مدیریت
  • گاهی با وجود اینکه تمام نکات رژیمی را رعایت می‌کنیم، ورزش می‌کنیم و برنامه دقیق داریم، باز هم دچار اضافه‌وزن می‌شویم. اما چرا چنین اتفاق دور از انتظاری می‌افتد؟ قبل از هر چیز به یاد داشته باشید که نوسانات وزن، یک امر طبیعی است. وزن ما حتی می‌تواند تا 2 کیلوگرم هم بر حسب غذایی که می‌خوریم یا فرضاً در دوران قاعدگی، تغییر پیدا کند. اما اگر بالا رفتن وزن شما موقتی نیست، شاید علت آن، یکی از عوامل موذی باشد که در ادامه مطلب به آنها اشاره می‌کنیم.

  •  

    1 -  رفتن به باشگاه ورزشی

    یکی از عوامل بالا رفتن وزن، عضله‌سازی در بدن است. عضله وزن بیشتری نسبت به چربی دارد زیرا در عضله، آب وجود دارد. هر قدر بافت عضلانی بدن بیشتر باشد، متابولیسم بدن بالاتراست و چربی‌سوزی بیشتری در بدن انجام می‌شود. بنابراین با وجود اینکه ترازو وزن شما را بالا نشان می‌دهد اما در واقع چربی بدن شما بیشتر نشده است، بلکه بدن شما متناسب‌تر و خوش‌تراش‌تر شده است.

     

    2 -  ابتلا به یبوست

    وقتی که روده‌ها پر از مواد زائد باشند، طبیعتاً وزن نیز بالاتر از آنچه واقعاً هست نمایش داده می‌شود زیرا وزن مواد دفعی نیز به وزن شما اضافه شده است. اما به محض اینکه مواد زائد از بدن دفع شوند، وزن به حالت عادی بازمی‌گردد.

     

    3 -  عدم نوشیدن آب کافی

    وجود آب کافی در بدن برای تمام فعالیت‌‌های حیاتی بدن ضروری است. هر قدر که مایعات بیشتری بنوشید، کاهش وزن شما نیز آسان‌تر می‌شود. آب باعث احساس سیری و کنترل اشتها می‌شود.

     

    4 -  خوردن غذاهای شور

    سیب‌زمینی سرخ‌کرده، چیپس سیب‌زمینی، سس سویا، و خوراکی‌های مشابه که شور هستند، باعث احتباس آب در بدن شده و جمع شدن آب نیز به نوبه خود باعث بالا رفتن وزن می‌شود.

     

    5 -  شب‌ها تا دیروقت بیدار هستید

    شاید باور نکنید که حتی کمبود خواب به اندازه 30 دقیقه هم اثرات مخرب بر سلامتی دارد و احتمال چاقی را نیز بیشتر می‌کند. علت این است که در اثر کمبود خواب، هورمون گرلین (هورمون گرسنگی) افزایش و هورمون لپتین (هورمون سیری) کاهش پیدا می‌کنند. در نتیجه حتی وقتی که واقعاً گرسنه نیستید نیز ممکن است دچار هوس غذایی شده و به پرخوری روی بیاورید.

     

    6 -  نخوردن غذا

    گاهی در اثر مشغله زیاد یا این تصور نادرست که با نخوردن غذا می‌توان وزن کم کرد، مدت طولانی گرسنه می‌مانیم و غذا نمی‌خوریم. این کار باعث کند شدن متابولیسم بدن شده و در نتیجه کاهش وزن را سخت‌تر می‌کند و اثر برعکس بر وزن دارد. به علاوه این شیوه اشتباه باعث کمبود مواد مغذی و سوءتغذیه هم می‌شود.‌

     

    7 -  برنامه‌های عادی روزانه شما تغییر کرده است

    مثلاً ممکن است محل زندگی خود را تغییر داده باشید و منزل جدید شما، پله‌های کمتری دارد. یا شاید به چندین جشن و مهمانی پشت سر هم دعوا شده‌اید. شاید مدت طولانی به سفر رفته‌اید. به عبارتی، چیزی دائمی یا موقتی در برنامه روزانه عادی شما تغییر کرده است که می‌تواند منجر به افزایش وزن شما شده باشد.

     

    8 -  مصرف داروهای خاص

    برخی از داروهای ضد بارداری، استروئیدها و حتی داروهای ضد افسردگی بر روی نحوه تخلیه مایعات از بدن اثر گذاشته و باعث تجمع آب در بدن و لذا باعث افزایش وزن ناشی از آب در بدن می‌شوند که البته ربطی به چربی ندارد و با تخلیه آب، وزن دوباره به حالت عادی بازمی‌گردد.

     

    9 -  بیش از حد روی ورزش خود حساب باز می‌کنید

    این کار باعث می‌شود که تصور کنید که حال که مرتب در حال ورزش هستید، می‌توانید هر قدر که می‌خواهید غذا بخورید.

     

    10 -  خودتان با با لباس و جواهرات سنگین، وزن می‌کنید

    شاید این مورد به نظرتان زیاد چشمگیر نباشد اما واقعیت این است که آنچه بر تن دارید می‌تواند شما را درباره وزن‌تان به اشتباه بیندازد. حتی وزن کردن خودتان بعد از دوش گرفتن می‌تواند باعث بالاتر نشان دادن وزن شما شود زیرا پوست شما مقداری از آب حمام را به خود جذب کرده است.

     

    10 -  قاعدگی

    درست قبل از شروع عادت ماهیانه، بدن خانم‌ها کمی ورم می‌کند زیرا تعادل بین استروژن و پروژسترون در این دوره از ماه، تغییر پیدا کرده و به تجمع آب در بدن منجر می‌شود. البته این افزایش وزن، موقتی است.

     

    11 -  خوردن غذاهای رژیمی کم‌چرب

    شاید به نظرتان عجیب بیاید اما خوراکی‌هایی که از حالت طبیعی پرچرب خود خارج شده و به صورت رژیمی و کم‌چرب عرضه می‌شوند در واقع می‌توانند باعث افزایش وزن شما شوند زیرا کارخانجات برای اینکه طعم از دست رفته آنها را جبران کنند به آنها شکر اضافه می‌کنند. در نتیجه شما بدون آنکه خود متوجه باشید، شکر بیشتری مصرف می‌کنید که هم باعث افزایش دریافت انرژی در بدن شما می‌شود و هم خیلی زود باعث هجوم گرسنگی به شما شده و به پرخوری در ساعات آتی منجر می‌شود.

     

    برگرفته از:   www.eatthis.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.