از نقطهنظر ارزش غذایی، هر دو در یک سطح هستند. هر دو مقادیر فراوانی ویتامین و مواد معدنی، آنتیاکسیدان و فیبر دارند که همگی از اجزای بسیار مهم یک رژیم غذایی سالم محسوب میشوند. هر دو از خانواده سبزیجات چلیپای هستند. از جمله دیگر همخانوادههای این دو میتوان به جوانه بروکسل، گلکلم و تربچه اشاره کرد.
سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات سولفور با نام گلوکوزینولات هستند. وقتی که گلوکوزینولات در بدن هضم و شکسته میشود به ترکیباتی تبدیل میشود که خاصیت ضد سرطان دارند. البته باید مطالعات بیشتری در زمینه میزان اثربخشی این ترکیبات در سرطان در انسان انجام شود. تحقیقات زیادی نشان میدهند که کسانی که به طور منظم از سبزیجات چلیپایی استفاده میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان قرار دارند.
با تمام این اوصاف ممکن است که این پرسش همچنان در ذهن شما باشد که بالاخره کیل خواص بیشتری دارد و یا بروکلی؟عوامل متعددی در تصمیمگیری برای اینکه کیل بهتر است یا بروکلی نقش دارند، از جمله مواد مغذی موجود در آنها، طعم، بافت و روشهای پخت آنها.
مقایسه از نظر درشتمغذی ها و ویتامینها
محتوای انرژی (کالری) و چربی هر دوی اینها بسیار کم است و در عوض هر دو سرشار از مقادیر زیادی مواد مغذی مفید هستند.
برخی معتقدند که کیل از خواص بیشتری برخوردار است زیرا مقادیر زیادی ویتامین K، آهن، فولات، کلسیم و آنتیاکسیدان ضد التهاب مثل لوتئین و زئازانتین دارد که برای سلامتی چشم بسیار مفیدند. همچنین کیل مقادیر زیادی پروتئین دارد و پروتئین آن کمی از بروکلی بیشتر است.
بروکلی منبع خوب ویتامینهای B و پتاسیم است. همچنین مقدار ویتامینها و مواد معدنی آن مشابه کیل است و مانند آن ویتامین A، K و آهن دارد. در مقایسه با کیل، بروکلی کمی فیبر و کربوهیدرات بیشتری دارد.
مقایسه از نظر طعم، بافت و روشهای پخت
کیل خام در مقایسه با بروکلی خام، کمی تلختر است و اگر به تنهایی خورده شود، زیاد اشتهابرانگیز و خوشطعم نیست. اما میتوان بر روی سطح آن کمی روغن زیتون، آب لیمو و سیر مالید تا نرم و خوشطعم شود. کیل را میتوان به راحتی تا چند روز در یخچال نگهداری کرد و از آن در تهیه سالاد یا حتی در کنار تخممرغ صبحانه، استفاده نمود.
همچنین میتوانید کیل را در سیر و روغن زیتون بخیسانید یا آن را برشته کنید و به عنوان چیپس سبزیجات مصرف نمایید. برای افزایش محتوای پروتئینی آن نیز میتوانید به آن مخمر غذایی و پنیر پارمزان اضافه کنید. کیل را میتوانید به راحتی خرد کرده و در تهیه سوپ یا حتی تهیه انواع سس، به کار ببرید.
مانند اکثر سبزیجات چلیپایی، بروکلی نیز بافت ترد دارد و برای خوردن آن باید حسابی آن را بجوید. این به شما کمک میکند تا سرعت غذا خوردن شما کند شده و با هوشیاری و دقت بهتری غذا بخورید. بروکلی را میتوان به راحتی به صورت خام سرو کرد، مخصوصاً اگر با یک سس مغذی و سالم، مصرف شود.
آمادهسازی بروکلی با روغن زیتون، نمک دریایی و فلفل و کمی کاراملی کردن آن، طعم آن را کاملاً تغییر میدهد. میتوانید بروکلی را با سایر سبزیجات و یک منبع پروتئینی خوب و چربی باکیفیت (مثل آووکادو) و ادویهجات میل کنید. یکی از راحتترین شیوههای پخت بروکلی، بخارپز کردن آن است که با کمی آب لیمو و فلفل قرمز، طعم فوقالعادهای به آن میدهد.
کلام آخر اینکه باید در مصرف سبزیجات، تنوع به خرج دهیم تا هر یک با خواص خاص خود، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش داده و دستگاه ایمنی بدن را پشتیبانی نمایند و سطح سلامتی عمومی بدن را بالا ببرند. بروکولی و کیل، دو سبزی فوقالعاده ارزشمند هستند که باید حتماً در رژیم غذایی ما باشند. با توجه به اینکه هر دو ارزش خاص خود را دارند و از نظر ارزش نمیتوان یکی را بر دیگری ترجیح داد، باید ببینید که خودتان کدامیک را از نظر طعم بیشتر دوست دارید.
برگرفته از: blog.myfitnesspal.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]