• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • کیل بهتر است یا بروکلی؟

  • شنبه، ۰۵ مهر ۱۳۹۹ بازدید 598 مدیریت
  • از نقطه‌نظر ارزش غذایی، هر دو در یک سطح هستند. هر دو مقادیر فراوانی ویتامین و مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و فیبر دارند که همگی از اجزای بسیار مهم یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند. هر دو از خانواده سبزیجات چلیپای هستند. از جمله دیگر هم‌خانواده‌های این دو می‌توان به جوانه بروکسل، گل‌کلم و تربچه اشاره کرد.

  •  

    سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات سولفور با نام گلوکوزینولات هستند. وقتی که گلوکوزینولات در بدن هضم و شکسته می‌شود به ترکیباتی تبدیل می‌شود که خاصیت ضد سرطان دارند. البته باید مطالعات بیشتری در زمینه میزان اثربخشی این ترکیبات در سرطان در انسان انجام شود. تحقیقات زیادی نشان می‌دهند که کسانی که به طور منظم از سبزیجات چلیپایی استفاده می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان قرار دارند.

     

    با تمام این اوصاف ممکن است که این پرسش همچنان در ذهن شما باشد که بالاخره کیل خواص بیشتری دارد و یا بروکلی؟عوامل متعددی در تصمیم‌گیری برای اینکه کیل بهتر است یا بروکلی نقش دارند، از جمله مواد مغذی موجود در آنها، طعم، بافت و روش‌های پخت آنها.

     

    مقایسه از نظر درشت‌مغذی ها و ویتامین‌ها

     

    محتوای انرژی (کالری) و چربی هر دوی اینها بسیار کم است و در عوض هر دو سرشار از مقادیر زیادی مواد مغذی مفید هستند.

     

    برخی معتقدند که کیل از خواص بیشتری برخوردار است زیرا مقادیر زیادی ویتامین K، آهن، فولات، کلسیم و آنتی‌اکسیدان ضد التهاب مثل لوتئین و زئازانتین دارد که برای سلامتی چشم بسیار مفیدند. همچنین کیل مقادیر زیادی پروتئین دارد و پروتئین آن کمی از بروکلی بیشتر است.

     

    بروکلی منبع خوب ویتامین‌های B و پتاسیم است. همچنین مقدار ویتامین‌ها و مواد معدنی آن مشابه کیل است و مانند آن ویتامین‌ A، K و آهن دارد. در مقایسه با کیل، بروکلی کمی فیبر و کربوهیدرات بیشتری دارد.  

     

    مقایسه از نظر طعم، بافت و روش‌های پخت

     

    کیل خام در مقایسه با بروکلی خام، کمی تلخ‌تر است و اگر به تنهایی خورده شود، زیاد اشتهابرانگیز و خوش‌طعم نیست. اما می‌توان بر روی سطح آن کمی روغن زیتون، آب لیمو و سیر مالید تا نرم و خوش‌طعم شود. کیل را می‌توان به راحتی تا چند روز در یخچال نگهداری کرد و از آن در تهیه سالاد یا حتی در کنار تخم‌مرغ صبحانه، استفاده نمود.

     

    همچنین می‌توانید کیل را در سیر و روغن زیتون بخیسانید یا آن را برشته کنید و به عنوان چیپس سبزیجات مصرف نمایید. برای افزایش محتوای پروتئینی آن نیز می‌توانید به آن مخمر غذایی و پنیر پارمزان اضافه کنید. کیل را می‌توانید به راحتی خرد کرده و در تهیه سوپ یا حتی تهیه انواع سس، به کار ببرید.

     

    مانند اکثر سبزیجات چلیپایی، بروکلی نیز بافت ترد دارد و برای خوردن آن باید حسابی آن را بجوید. این به شما کمک می‌کند تا سرعت غذا خوردن شما کند شده و با هوشیاری و دقت بهتری غذا بخورید. بروکلی را می‌توان به راحتی به صورت خام سرو کرد، مخصوصاً اگر با یک سس مغذی و سالم، مصرف شود.  

     

    آماده‌سازی بروکلی با روغن زیتون، نمک دریایی و فلفل و کمی کاراملی کردن آن، طعم آن را کاملاً تغییر می‌دهد. می‌توانید بروکلی را با سایر سبزیجات و یک منبع پروتئینی خوب و چربی باکیفیت (مثل آووکادو) و ادویه‌جات میل کنید. یکی از راحت‌ترین شیوه‌های پخت بروکلی، بخارپز کردن آن است که با کمی آب لیمو و فلفل قرمز، طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌دهد.

     

    کلام آخر اینکه باید در مصرف سبزیجات، تنوع به خرج دهیم تا هر یک با خواص خاص خود، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش داده و دستگاه ایمنی بدن را پشتیبانی نمایند و سطح سلامتی عمومی بدن را بالا ببرند. بروکولی و کیل، دو سبزی فوق‌العاده ارزشمند هستند که باید حتماً در رژیم غذایی ما باشند. با توجه به اینکه هر دو ارزش خاص خود را دارند و از نظر ارزش نمی‌توان یکی را بر دیگری ترجیح داد، باید ببینید که خودتان کدامیک را از نظر طعم بیشتر دوست دارید.

     

    برگرفته از:    blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.