• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • گرمازدگی چیست و چه خطری دارد؟

  • شنبه، ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ بازدید 712 مدیریت
  • گرمازدگی می‌توان زندگی رو به خطر بیاندازد و باید جدی گرفته شود. در هوای گرم ما با دو مشکل در زمینه سلامتی برخورد می‌کنیم: خستگی ناشی از گرما و گرمازدگی. این دو شباهت‌هایی دارند اما یکسری تفاوت‌های کلیدی هم این دو رو از هم متمایز می‌کند.

  • خستگی ناشی از گرما در اثر قرار گرفتن در معرض دمای بالا به مدت چند روز و کمبود مایعات ایجاد می‌شود و به تعریق، تندی تنقس و ضربان‌های قلبی سریع و ضعف منجر می‌شود. اگر به این مسأله بی‌توجهی شود، علائم آن وخیم‌تر می‌شوند و سرانجام می‌تواند به گرمازدگی ختم شود که یک مشکل مرگبار است و وقتی اتفاق می‌افتد که دمای بدن با سرعت خیلی زیاد بالا برود و زنجیره‌ای از علائم ناخوشایند رو در بدن رقم بزند.

    انواع گرمازدگی

    دو نوع گرمازدگی وجود دارد:

    گرمازدگی سنتی که به تدریج ایجاد شده و افراد خیلی جوان و افراد مسن رو تحت تأثیر قرار می‌دهد زیرا در این سنین حفظ دمای داخلی بدن کار مشکل‌تری است. کسانی هم که در مکان‌های بسته‌ای که تهویه مطبوع ندارد زندگی می‌کنند در معرض خطر این نوع گرمازدگی قرار دارند. در این حالت فرد ممکن است که متوجه افزایش دمای درونی بدن خود نشود زیرا دمای بدن وی به تدریج و طی ساعت‌ها یا روزها در حال افزایش است.

    گرمازدگی خارجی که در کسانی که در دماهای بالا به فعالیت بدنی می‌پردازند و به صورت ناگهانی اتفاق می‌افتد. این مورود می‌تواند برای هر کسی که در گرما به فعالیت می‌پردازد اتفاق بیفتد اما ورزشکاران رشته‌های استقامتی (مثل دونده‌ها و فوتبالیست‌ها) و کارگران ساختمانی بیشتر در معرض خطر این گرمازدگی هستند.

    وقتی که ورزش می‌کنیم، بدن ما مقدار زیادی گرما تولید می‌کند. در شرایط معمولی، از طریق تعریق بدن رو خنک می‌کنیم اما اگر محیط بیرون هم گرم باشد،‌ دیگر این مکانیسم جوابگوی خنک کردن بدن نیست. وقتی که اندام‌های بدن شروع به گرم شدن بیش از حد می‌کنند، مرکز کنترل دمای بدن دیگر نمی‌تواند به درستی انجام وظیفه کند.

    در عوض دمای درون بدن انقدر به بالا رفتن ادامه می‌دهد که به 40 درجه سانتیگراد می‌رسد و از این زمان به بعد به مرحله خطر جدی می‌رسد. سلول‌های روده آسیب می‌بینند و مواد سمی که باید از بدن دفع شوند رو وارد خون می‌کنند و چندین اندام مهم بدن دچار نقصان می‌شوند.

     

    برگرفته از:  www.prevention.com

    گردآورنده:  شهرزاد رضاصادقی





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.