• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • یک حقه جالب برای اینکه عاشق ورزش شوید

  • یکشنبه، ۲۱ دی ۱۳۹۹ بازدید 451 مدیریت
  • اگر با همه آگاهی که از فواید ورزش در زندگی دارید، هنوز هم رغبتی برای ورزش کردن درخود احساس نمی‌کنید، باید ذهن خودتان را از ورزش منحرف کنید تا به ورزش علاقه پیدا کرده و ورزش را شروع کنید. اما این یعنی چه؟ چگونه می‌توان ذهن را از ورزش منحرف کرد و بعد هم عاشق ورزش شد؟

  •  

    کلید تناسب اندام و استقبال از ورزش این است که برای ورزش خود یک دلیل خوب و لذتبخش پیدا کنید و از رؤیاپردازی و اهداف غیرقابل دسترس که منجر به عقب‌نشینی و دست کشیدن از ورزش می‌شوند، نداشته باشید. باید ورزش را طوری وارد زندگی خود کنید که با توجه به شرایط زندگی شما، برای‌تان قابل اجرا باشد.

     

    مثلاً اگر فرصت رفتن به باشگاه را ندارید، حتماً در طول روز زمان‌هایی را خواهید داشت که پیاده‌روی کنید یا حتی با فرزندان خود به بازی و جنب و جوش بپردازید. حتی خانه‌داری هم به نوعی فعالیت بدنی و ورزش به حساب می‌آید زیرا مانع از یکجانشینی و بی‌تحرکی شما می‌شود.

     

    بزرگترین تفاوت بین کسانی که ورزش می‌کنند و کسانی که از ورزش فرار می‌کنند، در نگاه آنها به ورزش و توقعی است که از ورزش دارند. کسانی که فعالیت بدنی کمی دارند، فکر می‌کنند که ورزش روند عادی زندگی آنها و حتی روابط اجتماعی آنها را برهم می‌زند و فرصت استراحت را از آنها می‌گیرد. این افراد تصور می‌کنند که ورزش یعنی یک جلسه طولانی تعریق و بالا رفتن ضربان قلب و کوفتگی.

     

    برعکس، کسانی که عاشق ورزش هستند، ورزش را زمانی برای همراهی بیشتر با دوستان و خانواده و فرصتی برای افزایش آرامش درونی خود می‌دانند (ورزش با ترشح هورمون‌های شادی و آرامش در بدن به بهبود خلق و خو و آرامش خیال کمک می‌کند اما خیلی از افراد از این موضوع بی‌اطلاع هستند و حتی آن را تجربه هم نکرده‌اند زیرا به خودشان فرصت ورزش کردن نمی‌دهند تا خوشی ناشی از ترشح این هورمون‌ها را تجربه کنند).

     

    برای تغییر بدن خود باید اول از تغییر ذهنیت خودمان شروع کنیم. یعنی مثلاً به جای اینکه برای کم کردن وزن،‌ خودمان را ملزم و مجبور به رفتن به باشگاه بدانیم و به زور در باشگاه قدم بگذاریم، به احساسی که از پوشیدن لباس ورزشی و حضور در یک محیط ورزشی پیدا می‌کنیم، فکر کنیم. به این فکر کنیم که وقتی که ورزش می‌کنیم،‌ چه اتفاقات احساسی در ما می‌افتد:

     

    • آیا پس از ورزش احساس سبکی بیشتر نمی‌کنیم؟
    • آیا خواب بهتری نداریم؟
    • آیا احساس افتخار و سرافرازی نمی‌کنیم؟
    • آیا احساس انرژی و توان بیشتر برای انجام کارهای روزانه نمی‌کنیم؟
    • آیا استرس ما کاهش پیدا نکرده است؟

     

    اینها و بسیاری دلایل روحی و روانی مثبت دیگر را ملاک و دلیل ورزش خود قرار بدهید، نه صرفاً اینکه لاغر شده و وزن کم کنید. به این  ترتیب خواهید دید که ورزش چقدر برای‌تان لذتبخش خواهد شد.

     

    برگرفته از:   www.rd.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.