• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 5 علامت که نشان می‌دهند رژیم شما بیش از حد سختگیرانه و محدودکننده است

  • دوشنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 424 مدیریت
  • برای کاهش وزن طبیعتا باید کمتر از آنچه به طور معمول غذا می‌خورید، میل کنید. متأسفانه این موضوع باعث شده است که برخی از افراد راه تفریط را در پیش گرفته و غذای خود را به شدت محدود کنند. اما این اشتباه نه تنها فرد را به وزن سالم نمی‌رساند، بلکه به بروز سایر مشکلات سلامتی نیز می‌انجامد.

  •  

    انرژی مورد نیاز روزانه هر فرد، مختص آن فرد است. اگر به طور مداوم از این میزان مورد نیاز طبیعی، غذای کمتری بخوریم، متابولیسم بدن افت پیدا کرده و بدن حالت تدافعی گرفته و به مقابله با ما برمی‌خیزد. احساس گرسنگی و سیری، تنها شاخص‌های اینکه آیا سوخت‌رسانی کافی به بدن انجام داده‌ایم یا خیر، نیست. در واقع محدودیت‌های غذایی کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌تواند اثرات نامطلوب بر اهداف وزنی ما بگذارد.

     

    چند نمونه از علائمی که نشان می‌دهند میزان مصرف غذا در شما بسیار کمتر از حد طبیعی و با محدودیت شدید همراه است و رژیم کاهش وزن شما را با مشکل مواجه می‌کند، به قرار زیر می‌باشند:

     

    1 -  دائم به غذا فکر می‌کنید

    فرار کردن از غذا باعث می‌شود که فکر آن دست از سر شما برندارد و در وعده غذایی بعدی، جبران مافات کنید. وقتی که فکر ما دائم به غذا مشغول باشد، حتی در فضای مجازی هم به دنبال تصاویر غذاهای خوش رنگ و لعاب هستیم و یا وقت زیادی را صرف تماشای برنامه‌های آشپزی می‌کنیم و صحبت‌های ما هم دائما حول محور غذا است. وقتی هم ذهن ما تا این حد مشغول غذا باشد، سرانجام زمانی می‌رسد که مقاومت ما در برابر غذا در هم شکسته و به پرخوری روی می‌آوریم.

     

    2 -  احساس خستگی مفرط دارید

    گرسنگی شدید باعث عصبانیت و نوسانات خلق و خو می‌شود. علت این است که قند خون در اثر نخوردن غذای کافی، افت پیدا می‌کند و اگر غذا نخورید تا قند را بالا ببرید، همچنان پایین باقی مانده و توانایی شما در صبر و نیز تمرکز و فکر کردن را کاهش می‌دهد. اینها علائمی هستند که بدن ما به کمک آنها به ما اعلام می‌کند که حقیقتا گرسنه است و نیاز به غذا دارد. این مشکل را می‌توان به راحتی با خوردن غذا برطرف کرد.

     

    پیشنهاد می‌کنیم که این مطلب را نیز بخوانید: چند نکته برای کاهش وزن موفقیت‌آمیز

     

    3 -  عدم خواب کافی

    هیچ‌ چیز بدتر از این نیست که به شدت خسته باشیم اما نتوانیم بخوابیم. این نیز از نتایج عدم مصرف غذای کافی است. محدودیت شدید غذایی بر روی چرخه خواب ما اثر منفی می‌گذارد. تحقیقات نشان می‌دهند که خوردن غذای کافی و رساندن انرژی کافی به بدن، الگوی خواب را به حالت طبیعی بازمی‌گرداند.

     

    4 -  دچار یبوست هستید

    وقتی انرژی کافی به بدن نرسد، لوله‌های گوارشی به کندی عمل کرد و مواد غذایی را به کندی در طول دستگاه گوارش به جلو می‌رانند تا بتوانند نهایت انرژی را از غذا استخراج کنند و کمبود انرژی ناشی از محدودیت شدید غذایی را جبران کنند. در نتیجه فرد به یبوست مبتلا می‌شود. نخوردن فیبر کافی نیز که یکی از پیامدهای نخوردن غذای کافی است، عاملی برای بروز یبوست است.

     

    5 -  دچار توقف وزن یا حتی افزایش وزن شده‌اید

    وقتی که با وجود رژیم کاهش وزن، وزن شما متوقف می‌شود و یا حتی برعکس، شروع به افزایش پیدا می‌کند، مشکل در پرهیز غذایی شدید شما نهفته است. بدنشما در پاسخ به محرومیت شدید غذایی، متابولیسم را کند می‌کند و در نتیجه وزن شما یا متوقف شده و دیگر کاهش پیدا نمی‌کند و یا حتی شروع به بالا رفتن می‌کند.

     

    راه حل این مشکل این است که غذای بیشتری بخورید تا موتور متابولیسم را دوباره به جریان بیندازید. منظور این نیست که وعده‌های بزرگ غذایی داشته باشید. خوردن میان‌وعده‌های کوچک که شامل کربوهیدرات، پروتئین، چربی و فیبر هستند، در بین وعده‌های اصلی می‌تواند به شما کمک کند.

     

    این مطلب نیز می‌تواند به شما در از بین بردن توقف وزن کمک کند:  رژیم برعکس چیست و آیا به کاهش وزن کمک می‌کند؟

     

    کلام آخر

    محرومیت شدید غذایی به شما در کاهش وزن کمک نمی‌کند و اغلب نتیجه برعکس بر روی وزن شما داشته و سلامتی شما را نیز به دلیل بروز کمبودهای تغذیه‌ای و سوء تغذیه به خطر می‌اندازد. این تصور غلط که باید هیکل کاملا قلمی و مانکنی داشته باشید، باعث می‌شود که در دام کم‌خوری‌های شدید بیفتید. زیبایی اندام به لاغری مفرط نیست بلکه به تناسب آن است.

     

    در ضمن هممانطور که همه می‌دانیم، وزن تنها شاخص سلامتی نیست. به جای اینکه وزن را ملاک سلامتی خود قرار بدهید، به شاخص‌های غیر وزنی مثل اینکه آیا در طول روز سبزیجات کافی در بشقاب خود دارید یا خیر، انرژی کافی برای فعالیت‌های روزانه دارید یا خیر و امثال اینها، فکر کنید.

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com 





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.