• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • 7 اشتباه در پخت سبزیجات که فواید آنها را کاهش می‌دهند

  • شنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۰ بازدید 726 مدیریت
  • اگر تصمیم دارید سبزیجات بیشتری وارد برنامه غذایی خود کنید باید به شما احسنت گفت. اکثر جامعه ما سبزیجات کافی مصرف نمی‌کنند. این در حالیست که ما باید روزانه بین 5/2 تا 5/3 فنجان سبزیجات مصرف کنیم. استفاده از سبزیجات علاوه بر اینکه به کاهش وزن کمک می‌کند، در جلوگیری از بروز بیماری‌هایی مثل بیماری قلبی – عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطان نیز نقش بسیار مهمی دارد. اما ما در پخت سبزیجات دچار اشتباهاتی می‌شویم که بخش مهمی از فواید این مواد غذایی ارزشمند را از بین می‌برند.

  •  

    1 -  آب پز کردن سبزیجات

     

    برخی از ما برای پرهیز از چربی و روغن سرخ کردنی، اقدام به آب پز کردن سبزیجات می‌کنیم. اما این روش باعث می‌شود که مقدار زیادی از ویتامین‌های محلول در آب، مثل ویتامین C و ویتامین‌های B از سبزی خارج شده و وارد آب شوند. اگر غذایی که درست می‌کنید سوپ باشد این مورد مشکلی ایجاد نمی‌کند چون شما آب را هم که ویتامین‌ها وارد آن شده‌اند، مصرف می‌کنید. اما اگر آب را دور بریزید از این ویتامین‌ها هم محروم می‌شوید. بنابراین اگر از روش برشته کردن یا استفاده از مایکروفر کمک بگیرید، برای حفظ ویتامین‌های محلول در آب موجود در سبزیجات، بهتر است.

     

    2 -  فقط از روغن نارگیل استفاده می‌کنید

     

    روغن نارگیل یکی از روغن‌های خوب برای تهیه دسر و سس است اما نباید از آن در پخت سبزیجات استفاده کنید. این روغن باعث افزوده شدن مقادیر زیادی چربی اشباع مضر به غذای شما می‌شود که برای سلامتی مضر است. سالم‌ترین روغن برای پخت، روغن زیتون فرابکر است.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: سالم‌ترین روغن برای پخت و پز کدام روغن‌ها هستند؟

     

    3 -  سبزیجات را به کره آغشته می‌کنید

     

    در حالی که سبزیجات برای سلامتی قلب و کاهش وزن مفید هستند اضافه کردن کره می‌تواند این خواص آنها را کاهش دهد. این کار طعم عصلی سبزیجات را نیز از بین می‌برد و طعم کره را غالب می‌کند. به جای کره از روغن زیتون استفاده کنید که هم سالم‌تر است و هم طعم بسیار خوبی به سبزیجات شما می‌دهد.

     

    4 -  سبزیجات را در مقدار زیادی روغن غرق می‌کنید

     

    گرچه روغن‌هایی مثل روغن زیتون، سالم هستند اما در هر صورت می‌توانند شما را چاق کنند و باید در حد متعادل مصرف شوند. برای سرخ کردن سبزیجات با روغن زیتون، کافیست که یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر را داخل ماهیتابه سبزیجات خود بریزید و سبزیجات را زیر و رو کنید تا به روغن آغشته شوند. همین مقدار روغن کافیست و نیازی به بیش از آن برای سرخ کردن سبزیجات نیست.

     

    5 -  از مقدار زیادی نمک استفاده می‌کنید

     

    برخی از افراد قبل از پخت سبزیجات و یا قبل از خوردن آنها، به آنها نمک اضافه می‌ کنند. این کار باعث می‌شود که محتوای نمک سبزیجات دو برابر شود و برای سلامتی قلب مضر است. سبزیجات منبع بسیار خوب پتاسیم هستند که با اثرات مضر سدیم مبارزه می‌کند. اما اگر شما به سبزیجات خود نمک اضافه کنید، این اثر مفید سبزیجات را از بین می‌برید.

     

    به جای این کار، قبل از پخت مقدار بسیار کمی نمک به سبزیجات خود بزنید و قبل از اینکه بخواهید نمک بیشتری اضافی کنید، آنها را بچشید. همچنین می‌توانید از سایر مواد خوراکی طعم‌دهند مثل سبزیجات معطر و ادویه (مثل سیر) برای طعم‌دار کردن سبزیجات خود استفاده کنید.

     

    6 -  سوزاندن سبزیجات

     

    بعضی از افراد سبزیجات را به شدت حرارت می‌دهند تا طعم دودی یا برشته بدهد. این شیوه اثرات بسیار مخربی بر روی سلامتی دارد. وقتی که گوشت را با حرارت زیاد می‌پزید، ترکیبات شیمیایی سرطان‌زا در آن تولید می‌شود. حرارت زیاد در سبزیجات نیز نوعی ترکیب شیمیایی سرطان‌زا به نام  بنزوپیرن در آن تولید می‌کند.

     

    یک راه برای اینکه حرارت زیادی به سبزیجات وارد نشود این است که حرارت غیر مستقیم باشد و سبزیجات را مستقیما روی شعله قرار ندهید. مثلا می‌توانید در طبقه‌ای از گریل که فاصله بیشتری با منبع حرارت دارد، قرار بدهید. یک راه دیگر این است که مدت زمان تماس سبزیجات را حرارت را به حداقل برسانید و آنها را خیلی زود از روی شعله بردارید.

     

    7 -  سبزیجات را از مدت‌ها قبل از استفاده خرد می‌کنید

     

    بسیاری از افراد از آنجایی که فرصت کافی برای درست کردن غذا ندارند، سبزیجات را از قبل آماده کرده و خرد می‌کنند. اما این کار بخش مهمی از مواد مغذی بسیار مفید سبزیجات را از بین می‌برد. بنابراین بهتر است که سبزیجاتی مثل کیل و سبزیجات برگدار را خرد نکرده و به صورت کامل نگهداری کنید و درست مدت کوتاهی قبل از پخت غذا آنها را خرد کنید.

     

    مهمترین نکته این است که حتما هر روز سبزیجات بخورید

     

    با وجود تمام مواردی که گفته شد، آنچه که از همه آنها مهمتر است این می‌باشد که فارغ از اینکه از چه نوع روش پختی استفاده می‌کنید اما باید هر روز حتما سبزیجات بخورید. یعنی حتی اگر از خوردن بروکلی آغشته به پنیر که که روش سالمی نیست، لذت می‌برید، اشکالی ندارد که به این شیوه، بروکلی را استفاده کرده و از فواید آن بهرمند شوید. اما دقت کنید که این کار باعث می‌شود که محتوای انرژی بیشتر (کالری) و سدیم بیشتری نیز وارد بدن خود کنید.

     

    همچنین این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که شما برای افزایش جذب ویتامین‌های محلول در چربی، مثل ویتامین A، D و K، که در سبزیجات وجود دارند به مقداری چربی نیز نیاز دارید تا این ویتامین‌ها همراه با آن چربی، جذب بدن شما شوند. بنابراین می‌توانید تا حدودی چربی سالم به سبزیجات خود اضافه کنید تا به جذب این ویتامین‌ها کمک کنید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: اشتباهات رایج در تهیه سالاد

     

    برگرفته از: www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.