حتما شنیدهاید که جو دو سر خواص بسیار مفیدی برای سلامتی قلب دارد و از این روی بهتراست که در وعده صبحانه گنجانده شود. اما چرا انقدر به این موضوع تأکید میشود؟ و آیا مصرف جو دو سر میتواند عوارض و مضراتی نیز برای قلب داشته باشد؟ در اینجا به بررسی این موضوع میپردازیم.
خواص مفید جو دو سر برای سلامتی قلب
جو دو سر، کلسترول خون را کاهش میدهد
یک خاصیت بسیار مهم جو دو سر این است که سرشار از فیبر محلول میباشد. از جمله ترکیبات فیبر موجود در آن میتوان به فیبر بتا گلوکان اشاره کرد. فیبر محلول هم کلسترول تام و هم کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داده و از این طریق خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کم میکند. اضافه کردن مخلفاتی مثل توت، خلال بادام و یا دانهها به خوراک جو دو سر، محتوای فیبر آن را از آن مقدار که هست هم بیشترمیکند و به آن طعم بهتری هم میدهد.
جو دو سر با کمک به کاهش وزن به سلامتی قلب نیز کمک میکند
یک خاصیت مهم فیبر این است که شما را به مدت طولانیتری سیر نگه میدارد و در نتیجه میتوان از آن به عنوان بخش مهمی از برنامه غذایی کاهش وزن کمک گرفت. هم کاهش کلسترول خون و هم کاهش وزن از عوامل حفظ سلامتی قلب هستند. سعی کنید برای تهیه خوراکی جو دو سر از آب یا شیر بادام و میوههای تازه، مغزهایی مثل گردو و دانههایی مثل دانه چیا و طعمدهندههایی مثل دارچین استفاده کنید.
در همین رابطه، مطلب زیر هم میتواند برای شما جالب باشد:
جو دو سر حاوی مواد مغذی مفید برای قلب است
جو دو سر محتوای آنتیاکسیدانی بالایی داشته و مملو از ویتامینهای مثل ویتامین E است که اثر مفید بر سلامتی قلب دارند. همچنین جو دو سر حاوی منیزیم و پتاسیم است که دو ماده معدنی ضروری برای انجام طبیعی فعالیت قلبی هستند. اگر به خوراک جو دو سر، شکر اضافه نکنید، هم کلسترول خون و هم قند خون کنترل میشوند. به علاوه، باکتریهای مفید روده را نیز افزایش داده و از این طریق باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن میشود.
برای آشنایی با سایر فواید جو دو سر میتوانید به مقاله زیر مراجعه کنید:
5 فایده خوردن جو دو سر در وعده صبحانه
مضرات مصرف جو دو سر بر سلامتی قلب
افزودن شکر به خوراک جو دو سر، خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد
برخی از افراد به خوراک جو دو سر، شکر اضافه میکنند تا طعم بهتری داشته باشد. این شکر افزوده خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را بالا میبرد. به جای شکر از پودر کاکائو، کره مغزها، مغزها، دانهها، قطعات میوه و طعمدهندههای طبیعی مثل دارچین، جوز هندی، میخک و زنجبیل استفاده کنید.
محتوای سدیم خوراک جو دو سر برای قلب مضر است
از مضرات انواع جو دو سر کارخانهای و به خصوص بلغور جو دو سر این است که ممکن است حاوی مقادیر بالایی سدیم و شکر باشد. این دو دست در دست هم داده و طعم خوراک را بهتر میکنند اما هر دو در صورت زیادهروی در مصرف، برای قلب مضر هستند و میتوانند تمام فواید و خواص خوب جو دو سر را از بین ببرند. پس سعی کنید خوراک جو دو سر را از جو دو سر فراورینشده و معمولی و خودتان به صورت خانگی تهیه کنید.
شکر موجود در خوراکی جو دو سر خطر ابتلا به دیابت را بیشتر میکند
همانطور که گفته شد برای تهیه یک خوراک جو دو سر سالم باید از قطعات میوه و مغزها برای طعم دادن به آن استفاده کرد. اما برخی از افراد از شکر قهوهای و شیره استفاده میکنند و یا حتی به آن کره و سایر روغنهای اشباع را اضافه میکنند. به این ترتیب هم در معرض افزایش وزن قرار میگیرید و هم خطر ابتلا به دیابت در شما بالا میرود.
افزودنیهای ناسالم، خوراک جو دو سر را به منبعی التهابزا در بدن تبدیل میکنند
متأسفانه مانند بسیاری خوراکیهای سالم دیگر که با دست خودمان آنها را به خوراکیهای ناسالم تبدیل میکنیم، جو دو سر که شهرت زیادی در سالم بودن دارد هم با افزودن کره، شکر، شیره و برخی دیگر از افزودنیها به یک خوراک کاملا ناسالم تبدیل میشود. افزایش التهاب در بدن به فشار بر روی قلب و کل دستگاههای بدن منجر شده و فشار خون و کلسترول خون را بالا میبرد. همچنین به افزایش وزن منجر میشود. همه اینها از عوامل و زنگ خطر بروز بیماری قلبی هستند.
کلام آخر
بنابر آنچه گفته شد، جو دو سر یک خوراک ارزشمند برای حفظ سلامتی قلب و کنترل وزن است. اما همه اینها در صورتی حاصل میشوند که جو دو سر را به صورت طبیعی و بدون افزودنیهایی نظیر شکر و شیره و کره، مورد استفاده قرار بدهیم. در غیر اینصورت، خوراک جو دو سر نه تنها کمکی به سلامتی قلب نمیکند بلکه میتواند به عاملی در بروز بیماری قلبی تبدیل شود. به عبارتی خواص و مضرات خوراک جو دو سر میتواند در دستان خود ما باشد. بهترین گزینهها برای طعم دادن به خوراک جو دو سر، قطعات میوه و به خصوص توتها، مغزها و دانهها هستند.
برگرفته از: www.eatthis.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]