• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خواص و مضرات جو دو سر بر سلامتی قلب

  • شنبه، ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 1580 مدیریت
  • حتما شنیده‌اید که جو دو سر خواص بسیار مفیدی برای سلامتی قلب دارد و از این روی بهتراست که در وعده صبحانه گنجانده شود. اما چرا انقدر به این موضوع تأکید می‌شود؟ و آیا مصرف جو دو سر می‌تواند عوارض و مضراتی نیز برای قلب داشته باشد؟ در اینجا به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

  •  

    خواص مفید جو دو سر برای سلامتی قلب

     

    جو دو سر، کلسترول خون را کاهش می‌دهد

    یک خاصیت بسیار مهم جو دو سر این است که سرشار از فیبر محلول می‌باشد. از جمله ترکیبات فیبر موجود در آن می‌توان به فیبر بتا گلوکان اشاره کرد. فیبر محلول هم کلسترول تام و هم کلسترول بد خون (LDL) را کاهش داده و از این طریق خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی را کم می‌کند. اضافه کردن مخلفاتی مثل توت، خلال بادام و یا دانه‌ها به خوراک جو دو سر، محتوای فیبر آن را از آن مقدار که هست هم بیشترمی‌کند و به آن طعم بهتری هم می‌دهد.

     

    جو دو سر با کمک به کاهش وزن به سلامتی قلب نیز کمک می‌کند

    یک خاصیت مهم فیبر این است که شما را به مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد و در نتیجه می‌توان از آن به عنوان بخش مهمی از برنامه غذایی کاهش وزن کمک گرفت. هم کاهش کلسترول خون و هم کاهش وزن از عوامل حفظ سلامتی قلب هستند. سعی کنید برای تهیه خوراکی جو دو سر از آب یا شیر بادام و میوه‌های تازه، مغزهایی مثل گردو و دانه‌هایی مثل دانه چیا و طعم‌دهنده‌هایی مثل دارچین استفاده کنید.

     

    در همین رابطه، مطلب زیر هم می‌تواند برای شما جالب باشد:

    جو دو سر و نقش آن در کاهش وزن

     

    جو دو سر حاوی مواد مغذی مفید برای قلب است

    جو دو سر محتوای آنتی‌اکسیدانی بالایی داشته و مملو از ویتامین‌های مثل ویتامین E است که اثر مفید بر سلامتی قلب دارند. همچنین جو دو سر حاوی منیزیم و پتاسیم است که دو ماده معدنی ضروری برای انجام طبیعی فعالیت قلبی هستند. اگر به خوراک جو دو سر، شکر اضافه نکنید، هم کلسترول خون و هم قند خون کنترل می‌شوند. به علاوه، باکتری‌های مفید روده را نیز افزایش داده و  از این طریق باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود.

     

    برای آشنایی با سایر فواید جو دو سر می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید:

    5 فایده خوردن جو دو سر در وعده صبحانه

     

    مضرات مصرف جو دو سر بر سلامتی قلب

     

    افزودن شکر به خوراک جو دو سر، خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد

    برخی از افراد به خوراک جو دو سر، شکر اضافه می‌کنند تا طعم بهتری داشته باشد. این شکر افزوده خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را بالا می‌برد. به جای شکر از پودر کاکائو، کره مغزها، مغزها، دانه‌ها، قطعات میوه و طعم‌دهنده‌های طبیعی مثل دارچین، جوز هندی، میخک و زنجبیل استفاده کنید.

     

    محتوای سدیم خوراک جو دو سر برای قلب مضر است

    از مضرات انواع جو دو سر کارخانه‌ای و به خصوص بلغور جو دو سر این است که ممکن است حاوی مقادیر بالایی سدیم و شکر باشد. این دو دست در دست هم داده و طعم خوراک را بهتر می‌کنند اما هر دو در صورت زیاده‌روی در مصرف، برای قلب مضر هستند و می‌توانند تمام فواید و خواص خوب جو دو سر را از بین ببرند. پس سعی کنید خوراک جو دو سر را از جو دو سر فراوری‌نشده و معمولی  و خودتان به صورت خانگی تهیه کنید.

     

    شکر موجود در خوراکی جو دو سر خطر ابتلا به دیابت را بیشتر می‌کند

    همانطور که گفته شد برای تهیه یک خوراک جو دو سر سالم باید از قطعات میوه و مغزها برای طعم دادن به آن استفاده کرد. اما برخی از افراد از شکر قهوه‌ای و شیره استفاده می‌کنند و یا حتی به آن کره و سایر روغن‌های اشباع را اضافه می‌کنند. به این ترتیب هم در معرض افزایش وزن قرار می‌گیرید و هم خطر ابتلا به دیابت در شما بالا می‌رود.

     

    افزودنی‌های ناسالم، خوراک جو دو سر را به منبعی التهاب‌زا در بدن تبدیل می‌کنند

    متأسفانه مانند بسیاری خوراکی‌های سالم دیگر که با دست خودمان آنها را به خوراکی‌های ناسالم تبدیل می‌کنیم، جو دو سر که شهرت زیادی در سالم بودن دارد هم با افزودن کره، شکر، شیره و برخی دیگر از افزودنی‌ها به یک خوراک کاملا ناسالم تبدیل می‌شود. افزایش التهاب در بدن به فشار بر روی قلب و کل دستگاه‌های بدن منجر شده و فشار خون و کلسترول خون را بالا می‌برد. همچنین به افزایش وزن منجر می‌شود. همه اینها از عوامل و زنگ خطر بروز بیماری قلبی هستند.

    Button Project - yeka.ir سلامت غذات رو با یکا چک کن

     

    کلام آخر

    بنابر آنچه گفته شد، جو دو سر یک خوراک ارزشمند برای حفظ سلامتی قلب و کنترل وزن است. اما همه اینها در صورتی حاصل می‌شوند که جو دو سر را به صورت طبیعی و بدون افزودنی‌هایی نظیر شکر و شیره و کره، مورد استفاده قرار بدهیم. در غیر اینصورت، خوراک  جو دو سر نه تنها کمکی به سلامتی قلب نمی‌کند بلکه می‌تواند به عاملی در بروز بیماری قلبی تبدیل شود. به عبارتی خواص و مضرات خوراک جو دو سر می‌تواند در دستان خود ما باشد. بهترین گزینه‌ها برای طعم دادن به خوراک جو دو سر، قطعات میوه و به خصوص توت‌ها، مغزها و دانه‌ها هستند.

     

    برگرفته از:   www.eatthis.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.