• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • خوراکی‌هایی که افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر باید از آنها پرهیز کنند

  • سه شنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ بازدید 3515 مدیریت
  • سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS با علائمی نظیر دردهای شکمی، گرفتگی شکم، اسهال یا یبوست همراه است. این علائم از فردی به فرددیگر متفاوت است و در نتیجه تعیین یک رژیم غذایی که کاملا مختص این بیماری باشد و علائم فرد را تخفیف بدهد را مشکل می‌کند. بنابراین باید با آزمون و خطا پیش رفت تا رژیم غذایی مناسب هر فرد را تشخیص داد. برای برخی رژیم بدون گلوتن جواب می‌دهد و برای برخی دیگر رژیم کم‌چرب و ... . اما در این بین برخی از غذاها هستند که به طور مشترک بین همه افراد مبتلا به IBS منجر به تحریک بروز علائم بیماری می‌شوند که در ادامه مطلب به معرفی این خوراکی‌ها می‌پردازیم.

  •  

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:  عواملی که به بروز سندرم روده تحریک‌پذیر منجر می‌شوند

     

    آب سیب

     

    سیب سرشار از فروکتوز (قند میوه) است. فروکتوز علائم IBS ، مثل تجمع گاز در شکم و دردهای شکمی، را تشدید می‌کند. در صورت ابتلا به IBS ، به جای آب سیب از آب کرنبری استفاده کنید. این میوه به طور طبیعی حاوی ترکیباتی است که عفونت به H.Pylori را تا 20 درصد کاهش می‌دهد و لذا علاوه بر اینکه علائم IBS را تقلیل می‌دهد، عفونت باکتریایی را هم کمتر می‌کند.

     

    سیر

     

    سیر یک محرک رایج در IBS است زیرا حاوی مقادیر زیادی فروکتان می‌باشد که بخشی از فروکتوز است که در بالا درباره آن صحبت شد. به جای سیر از ریحان، جعفری یا اورگانو استفاده کنید.

     

    مارچوبه تازه

     

    مارچوبه تازه مقدار زیادی فروکتوز در خود دارد و همانطور که گفته شد این قند برای افراد مبتلا به IBS مشکل‌ساز است زیرا در روده تخمیر شده و تولید نفخ و ناراحتی‌های شکمی می‌کند. ترشی انداختن مارچوبه یا استفاده از کنسرو مارچوبه تا حدود زیادی این مشکل را برطرف می‌کند. اما اگر نمی‌خواهید نمک زیادی در اثر ترشی انداختن آن دریافت کنید، توصیه می‌کنیم که قبل از مصرف آن را داخل آب بخیسانید تا سدیم اضافی آن خارج شود.

     

    پیاز

     

    پیاز نیز مانند سیر یکی از محرک‌های رایج IBS است زیرا پیاز نیز ترکیب فروکتان را در خود دارد. به جای پیاز می‌توانید از پیازچه استفاده کنید که همان طعم و بو را دارد اما ترکیبات محرک آن کمتر است. البته سعی کنید قسمت حبابی سفید آن را مصرف نکنید.

     

    قهوه کافئینه

     

    به طور کلی نوشیدن قهوه و هر نوشیدنی دیگری که حاوی کافئین است، روده‌ها را تحریک و به بروز اسهال در برخی از افراد منجر می‌شود. پس از چای‌های بدون کافئین و سرشار از آنتی‌اکسیدان به جای نوشیدنی‌های حاوی کافئین استفاده کنید.

     

    آووکادوی بزرگ

     

    /آووکادو یکی از سالم‌ترین خوراکی‌ها است و در تهیه انواع غذاها و به شکل‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد، مثل ساندویچ، سالاد، دورچین بشقاب و غیره. اما همین خوراکی مفید اگر زیاد باشد باعث تشدید علائم IBS می‌شود. پس سعی کنید به جای خوردن آووکادوی بزرگ یا مقدار زیادی آووکادو از آووکادوی کوچک و مقادیر کم آن استفاده کنید.

     

    سیب زمینی سرخ کرده

     

    هر نوع غذای سرخ کردنی می‌تواند علائم IBS را تشدید کند. سیب زمینی سرخ کرده معمولا به شدت تحت فرایند سرخ شدن عمیقی قرار می‌گیرد و سرشار از چربی‌های ناسالم است. به جای سرخ کردن سیب زمینی، آن را بپزید. برخی از افراد به پوست آن نیز واکنش نشان می‌دهند. در این صورت باید حتما آن را پوست‌گیری کنید.

     

    عسل

     

    قند طبیعی موجود در عسل، عوارض و علائم IBS را وخیم‌تر می‌کند. یه همین دلیل به شما توصیه می‌کنیم که به جای عسل از استویای خالص استفاده کنید. استویا یک شیرین‌کننده طبیعی است که از برگ‌های استویا به دست می‌آید. اگر استویا خالص باشد و با ترکیبات دیگریمثل اریتریتول ترکیب نشده باشد، استفاده از آن در مقادیر معقول و متعادل، مشکلی برای افراد مبتلا به IBS ایجاد نمی‌کند.

     

    لوبیای سیاه

     

    در لوبیای سیاه ترکیباتی به نام گالاکتو اولیگو ساکارید و گلوکان وجود دارد که افراد مبتلا به IBS قادر به تحمل آنها نیستند. خوردن مقادیر کم لوبیای سیاه (مثلا یک‌چهارم فنجان یا کمتر)، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بیش از این مقدار می‌‌تواند با ناراحتی روده همراه باشد.

     

    می‌توانید به جای لوبیای سیاه از کنسرو نخود استفاده کنید. کنسرو نخود به مدت طولانی خیسانده شده و ترکیبات محرک موجود در آن اغلب از آن خارج شده‌اند. دقت داشته باشید که از کنسروهایی استفاده کنید که در آنها سیر و پیاز به کار نرفته باشد.

     

    فلفل چیلی

     

    این ادویه خوش طعم و مفید در بیماریان مبتلا به IBS مشکلات و دردهای شکمی ایجاد می‌کند. بنابراین بهتر است که به جای آن از فلفل دلمه‌ای استفاده کنید. البته فلفل دلمه‌ای هم به دلیل وجود ترکیب کاپسائیسین در آن می‌تواند در برخی از افراد مبتلا به IBS مشکلاتی ایجاد کند اما در همه افراد اینگونه نیست. بنابراین باید از روش آزمون و خطا برای پی بردن به اثر آن بر روی خود کمک بگیرید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:  تغذیه در سندرم روده  تحریک‌پذیر

    Button Project - yeka.ir سلامت غذات رو با یکا چک کن

     

    برگرفته از:   www.eatthis.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.