متأسفانه هیچ اکسیر جوانی که روند پیری را کاملا متوقف کند، وجود ندارد. اما ما میتوانیم با راهکارهایی، این روند را کند و آهسته کنیم. الگوی تغذیه ما نقش اساسی در این زمینه دارد و کاملا هم تحت کنترل خود ماست. برخی از مواد غذایی، بیش از سایر خوراکیها به کند شدن روند پیری کمک میکنند. با هم نگاهی به تعدادی از این خوراکیهای ضد پیری میاندازیم.
آووکادو سرشار از چربیهای مفید برای قلب و نیز فیبر خوراکی، ویتامینهای B، پتاسیم و ویتامینهای A، C، E و K است. این میوه فوقالعاده ارزشمند، نه تنها روند پیری را آهسته میکند بلکه خاصیت سیرکنندگی داشته و بسیار خوشمزه هم میباشد. وقتی صحبت از داشتن پوستی درخشان میشود، آووکادو یک برگ برنده محسوب میشود زیرا منبع چربیهای ضد التهاب است که باعث لطافت و درخشندگی پوست میشوند. ویتامین A موجود در آووکادو به زدودن سلولهای مرده پوست، کمک میکند.
منظور از ماهی چرب، ماهی سرخشده درروغن نیست. ماهیهایی مثل سالمون، ماهی چرب محسوب میشوند زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. امگا 3 خاصیت ضد التهاب داشته و علاوه بر اینکه باعث جوانسازی پوست میشود، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را نیز کاهش میدهد. همانطور که میدانیم بیماری آلزایمر یکی از بیماریهایی است که در سنین بالا شیوع بیشتری دارد. رژیم غذایی که حاوی مقادیر مناسب امگا 3 باشد، خطر زوال عقل را کاهش میدهد.
ویتامین A که در قسمت مربوط به آووکادو نیز درباره آن صحبت شد، به پوست کمک میکند تا کشسانی خود را حفظ کند و نیز خاصیت ضد التهاب دارد. بلوبری نیز یک منبع بسیار عالی ویتامین A و همچنین ویتامین C میباشد. وقتی که التهاب در بدن بالا میرود، پوست آسیب میبیند و دچار پیری زودرس هم میشود. بنابراین ویتامینها و مواد خوراکی ضد التهاب، به سلامتی پوست کمک میکنند.
بلوبری در کنار سایر انواع توت مثل توت فرنگی، شاتوت و تمشک، سرشار از آنتیاکسیدان و ترکیبات بسیار مفیدی هستند که آنها را به مواد غذایی بسیار قدرتمند ضد پیری تبدیل میکنند. علاوه بر این، بلوبری حاوی آنتیاکسیدان ویژهای به نام آنتوسیانین است که آن نیز به نوبه خود اثر حفاظتی قوی بر روی پوست دارد.
سبزیجات برگدار مثل کیل یا اسفناج حاوی مقادیر زیادی ترکیبات ضد التهاب و ضد پیری هستند که از سلولهای پوستی و DNA محافظت میکنند.سبزیجات سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و سایر ترکیبات مفید هستند که همگی خاصیت ضد پیری دارند. البته برای بهرمندی از این فواید سبزیجات، باید هر روز و به طور منظم از آنها استفاده کنید.
بخش اعظم روغن زیتون از اسید اولئیک تشکیل شده است که در سلامتی پوست نقش دارد. تحقیقات نشان میدهند که افرادی که در نقاطی از جهان که مصرف روغن زیتون در فرهنگ غذایی آنها بیشتر از سایر نقاط است، زندگی میکنند، عمر طولانیتری دارند.
ترکیبات روغن زیتون شباهتهایی به پوست دارند. غشای سلول پوستی از اسیدهای چربی تشکیل شده است که به روغن زیتون شبیه هستند. سلولهای پوست باید مرتب نوسازی شوند و بدین منظور به اسیدهای چرب نیاز دارند و روغن زیتون میتواند این اسیدهای چرب را تأمین کند.
مغزها نیز از جمله منابع غذایی بسیار مفید برای کند کردن روند پیری محسوب میشوند. مغزها و دانهها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و نیز ویتامین E میباشند که همگی در ترمیم بافت آسیبدیده پوست که با پیری افزایش پیدا میکند، نقش دارند.
ویتامین E نه تنها پوست را ترمیم میکند بلکه کشسانی پوست را نیز افزایش میدهد و سلامت عمومی بدن را بهبود میبخشد. هر چه سن بالاتر میرود، التهاب در بدن نیز بیشتر میشود. ویتامین E التهاب را کاهش داده و عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین متابولیسم را که با افزایش سن آهسته میشود، بالا میبرد.
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]