• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • طرز تهیه پاستا رژیمی و خوشمزه با انواع سس مخصوص

  • شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 1209 مدیریت
  • پاستا انواع مختلفی دارد و یکی از محبوب‌ترین غذاهای سراسر جهان است. بعضی از افراد که رژیم لاغری می‌‌گیرند، پاستا را با عذاب وجدان می‌خورند و یا به کلی از خوردن آن دست می‌‌کشند. اما نیازی به این همه سخت‌گیری نیست. کافی است که پاستا را سالم تهیه کنید تا همیشه از خوردن آن لذت برده و آسیبی هم به برنامه کاهش وزن شما وارد نشود. در ادامه به نکاتی برای تهیه پاستا رژیمی و سالم می‌پردازیم.

  •  

    طرز تهیه انواع پاستا رژیمی و خوشمزه

    1 -  انواع نودل را امتحان کنید

    اکثر ما از نودل آماده گندم برای تهیه پاستا استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید از نودل گیاهی مثل نودل کیل یا چغندر استفاده کنید. حتی با آرد نخود هم می‌توان نودل تهیه کرد. انواع غلات را می‌توان آرد کرده و به نودل تبدیل کرد. تنوع، چاشنی زندگی است. وقتی این همه نودل رنگارنگ در اطراف ما هست و می‌توان انواع پاستا رژیمی و خوشمزه را تهیه کرد چرا باید فقط به استفاده از نودل گندم فکر کنیم و انواع پاستا خوشمزه را امتحان نکنیم؟

     

    2 -  به آب پاستا نمک بزنید نه به پاستای داخل بشقاب

    قبل از اینکه نودل را داخل آب جوش بریزید، کمی نمک به آب اضافه کنید تا طعم پاستای شما بهتر شود. اما دیگر سر میز غذا به پاستای خود نمک اضافه نکنید. همان میزان نمک که به آب ریخته بودید کفایت می‌کند. به این ترتیب پاستا خوشمزه و سالمی دارید که نمک و سدیم کمتری داشته و برای سلامتی قلب شما بسیار مفیدتر است.

     

    3 -  از سبزیجات برای طعم دادن به پاستا استفاده کنید

    برای اینکه پاستا خوشمزه و سالم‌تری داشته باشید بهتر است که به جای رب گوجه‌فرنگی و پنیر پارمزان از گوجه طبیعی و سبزیجات معطر برای طعم دادن به پاستا کمک بگیرید. می‌توانید از مارچوبه، نخودفرنگی و حتی تکه‌های چغندر پخته، هویج و قارچ استفاده کنید.

     

    پاستا سبزیجات یکی از انواع پاستایی است که طرفداران بسیاری دارد. بدین منظور باید در مدتی که آب به جوش می‌آید، سبزیجات را داخل یک ماهیتابه بزرگ ریخته و با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون آنها را به مدت یک تا دو دقیقه، تَف دهید تا کمی قهوه‌ای شوند. در این مرحله با اضافه کردن کمی زردچوبه و فلفل سیاه، زیره و گشنیز، یا هر چه ادویه دیگری که خودتان می‌پسندید، به پاستا طعم بیشتری بدهید. بعد نصف فنجان آب و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به این مواد اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط نمایید تا روی حرارت غلیظ شده و به صورت یک سس در بیاید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:   چند ادغام غذایی بسیار مفید

     

    4 -  به جای سس همیشگی از سس سبزیجات استفاده کنید

    برای تهیه یک پاستا رژیمی خوشمزه از سس سبزیجات استفاده کنید. می‌توانید برگ‌های کیل (بدون ساقه) و یا اسفناج را در آب نمک جوشان، به مدت 30 ثانیه بپزید تا در حالی که رنگشان هنوز سبز روشن است، چروکیده شوند. سپس آب آنها را با دست گرفته و بگذارید تا سرد شوند.

     

    در همین حین، یک‌چهارم فنجان پسته، هسته کاج یا گردو، یک‌چهارم فنجان روغن زیتون، یک حبه سیر، یک‌سوم فنجان آب را داخل دستگاه مخلوط‌‌ کن ریخته و به خوبی با هم ترکیب کنید تا خمیر نرمی به دست آید. سپس سبزیجات را با یک قاشق پنیر پارمزان رنده شده به این خمیر اضافه کنید و به قدری آب به آن بیفزایید تا رقیق شود. حال آن را روی پاستا ریخته و این پاستا خوشمزه و رژیمی سالم را با لذت میل کنید.

     

    5 -  از افزودنی‌های سالم و مقوی استفاده کنید

    برای داشتن یک پاستای خوشمزه و رژیمی سالم می‌توانید به آن ماهی ساردین، روغن زیتون، کپسول‌های فلفل یا فلفل سیاه تازه خرد شده، جلبک دریایی یا کمی پنیر پارمزان اضافه کنید. هیچ‌یک از اینها افزودنی‌های سنگینی نیستند و در حین سادگی، طعم خوبی به پاستای شما می‌دهند. هر قدر که از افزودنی‌های سالم بیشتری در بشقاب پاستای خود استفاده کنید، برای سیر شدن به خوردن نودل کمتری نیاز دارید و در عوض یک پاستای سالم با افزودنی‌های مفید بیشتری می‌خورید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:   8 راهکار برای افزایش دریافت پروتئین

     

     

    Button Project - yeka.ir سلامت غذات رو با یکا چک کن

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.