هر گوشهای از جهان ماست مخصوص خود را دارد، از ماست یونانی تا ماست ایسلندی. اما شاید ندانید که همه این ماستها، محتوای پروبیوتیک خود را مدیون ماستی هستند که کمتر شناخته شده است و آن ماست بلغاری میباشد. بله، باکتری که در برچسب غذایی ماست ایسلندی ماست یونانی و تمام ماستها وجود دارد، یعنی باکتری لاکتوباسیلوس بولگاریوس، همانطور که از نامش هم پیداست از ماست بلغاری منشا گرفته است.
ماست بلغاری دارای طعم و بافت خامهای بینظیری است اما آنچه که از طعم و ظاهر آن هم مهمتر است، فواید ارزشمند آن است. که در ادامه به آنها میپردازیم و به دلیل این فواید به شما توصیه میکنیم که حتما از ماست بلغاری استفاده کنید.
ماست بلغاری انتخابی شما بدون شکر افزوده باشد.
طعمدهنده و سایر افزودنیهای خوراکی به آن اضافه نشده باشند. ماست بلغاری اصل، هیچ طعم افزوده یا افزودنیهای دیگر را ندارد و تنها ترکیبات موجود در آن شیر و باکتریهای مفید هستند.
از شیر کامل و گاوهایی که در مراتع طبیعی و با علف تغذیه شدهاند، تهیه شده باشد. در این صورت منبع بسیار خوب اسیدهای چرب ضروری CLA و امگا 3 و نیز ویتامینهای A و K2 خواهد بود.
بر روی برچسب ماست بلغاری عنوان ارگانیک قید شده باشد.
کالری: 141
چربی: 8 گرم (5 گرم آن چربی اشباع میباشد)
سدیم: 91 میلیگرم
کربوهیدرات: 10 گرم (فاقد فیبر بوده و 6 گرم آن قند است)
پروتئین: 8 گرم
اصلیترین فایده ماست بلغاری که به محتوای بالای پروبیوتیکها موجود در آن مربوط است، تقویت دستگاه گوارش و حفظ تعادل باکتریهای مفید روده است. در واقع نوعی باکتری به نام ال بولگاریوس که در برخی از ماستهای بلغاری وجود دارد، باکتریهای مضر را از بین برده و به جایگزین شدن آنها توسط باکتریهای مفید در بدن، کمک میکند.
علاوه بر این، ماست بلغاری باعث گسترش فعالیت پریبیوتیکها میشود. پریبیوتیکها نوعی کربوهیدرات هستند که در برخی غذاهای خاص یافت میشوند و مورد تغذیه پروبیوتیکها قرار میگیرند. به عبارت دیگر، به رشد و تکثیر باکتریهای مفید کمک میکنند.
خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد میکنیم: با پروبیوتیکها آشنا هستید اما آیا پستبیوتیکها را نیز میشناسید؟
مانند اکثر خوراکیهای تخمیری که پروبیوتیک دارند ماست بلغاری نیز به هضم بهتر غذاها و دفع آنها کمک میکند و یبوست را از بین میبرد. همچنین این ماست، خلق و خو را نیز بهبود میبخشد که علت آن میتواند تقویت سلامتی رودهها باشد. همانطور که میدانیم سلامتی رودهها بر روی مغز اثر گذاشته و روی خلق و خوی ما اثر مثبت دارد.
هضم ماست بلغاری به دلیل اینکه لاکتوز آن کم است، آسانتر میباشد. علت آن هم طولانی بودن فرایند تخمیر این ماست است. در طول فرایند تخمیر طولانی که روی این ماست انجام میشود آنزیم لاکتاز که مسئول شکستن لاکتوز است، توسط باکتریها تولید و لاکتوز موجود در ماست را میشکند و در نتیجه ماست بلغاری به خصوص برای کسانی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، قابل تحملتر است. این در حالیست که ماستهای دیگر در مقایسه با ماست بلغاری، طی مدت زمان کوتاهتری تحت فرایند تخمیر قرار میگیرند.
ماست بلغاری مانند سایر ماستها مثل ماست یونانی و ماست ایسلندی نیست و صاف نشده است. به همین دلیل همچنان حاوی مقادیری Whey میباشد. اهمیت این موضوع از این جهت است که Whey یکی از مغذیترین بخشهای ماست است و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی میباشد. در یک فنجان Whey مایع، مواد مغذی زیر یافت میشوند:
کلسیم: 19 درصد نیاز روزانه ما به کلسیم را تأمین میکند.
پتاسیم: 7 درصد نیاز روزانه ما به پتاسیم را تأمین میکند.
منیزیم: 6 درصد نیاز روزانه ما به منیزیم را تأمین میکند.
روی: 10 درصد نیاز روزانه ما به روی را تأمین میکند.
فسفر: 15 درصد
سلنیوم: 8 درصد
تیامین: 9 درصد
ریبوفلاوین: 26 درصد
ویتامین B5: 19 درصد
ویتامین B6: 6 درصد
ویتامین B12: 18 درصد
کولین: 7 درصد
به علاوه، Whey مقادیر بیشتری اسیدهای آمینه، شامل لوسین، ایزولوسین و والین را در اختیار بدن قرارمیدهد که انرژی مورد نیاز برای فعالیت عضلانی را فراهم میکنند.
خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد میکنیم: ماست یونانی بهتر است یا ماست معمولی؟
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]