• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • پیاده‌روی چگونه به تسکین 8 مشکل بالینی کمک می‌کند

  • چهارشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ بازدید 541 مدیریت
  • برای کسانی که مشکلات بالینی دارند، پیاده‌روی فوایدی دارد که شاید نتوانند با ورزش‌های دیگری مثل دویدن به آن فواید دست پیدا کنند. پیاده‌روی بسیار آسان‌تر از بسیاری ورزش‌های دیگر است و احتمال آسیب‌دیدگی در آن کمتر. اگر دچار مشکلات بالینی هستید و می‌خواهید بی‌تحرک نباشید، حتما پیاده‌روی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

  •  

    برخی از منابع علمی صحبت از روزانه ده هزار قدم می‌کنند و برخی دیگر از روزانه پانزده هزار قدم صحبت می‌کنند. برخی دیگر نیز حاکی از آن هستند که کافیست که روزانه 12 دقیقه پیاده‌روی کنیم تا از فواید آن بهرمند شویم. پیاده‌روی لزوما یک راه درمانی یا جایگزین دارویی برای بیماری‌ها و مشکلات بالینی که در ادامه به آنها می‌پردازیم، نیست. اما حقیقتا اثرات مثبتی بر وضعیت سلامتی و تسکین بیماری‌ها ومشکلات بالینی دارد. با هم نگاهی به اثر پیاده‌روی بر روی برخی از مشکلات بالینی می‌اندازیم:

     

    1 -  پوکی استخوان

     

    با کاهش تراکم استخوان، احتمال شکستگی استخوان نیز بالاتر می‌رود. اکثر افراد زمانی متوجه پوکی استخوان‌های خود می‌شوند که سن‌شان بالا رفته است. اما باید بدانید که از دست رفتن تراکم استخوان‌ها از اواسط دهه سوم زندگی شروع می‌شود، یعنی درست زمانی که جوان هستیم.

     

    ما می‌دانیم که ورزش هایی که استخوان‌ها را وادار به تحمل وزن کنند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کنند. پیاده‌روی و به خصوص پیاده‌روی سریع نیز یکی از ورزش‌هایی است که وزن بدن را به استخوان‌ها تحمیل می‌ کند و در نتیجه باعث افزایش تراکم استخوان‌ها می‌شود.

     

    برای اینکه پیاده‌روی شما از آنچه که هست باز هم مؤثرتر باشد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را بیش از پیش کاهش دهد به شما توصیه می‌کنیم که:

    الف -  سرعت پیاده‌روی خود را بیشتر کنید. این کار وزنی که به استخوان‌ها وارد می‌شود را بیشتر می‌ کند.

    ب -  بر روی سطوحی که پستی و بلندی دارند، پیاده‌روی کنید تا عضلات پای شما بیشتر درگیر شوند و فشار بیشتری بر استخوان‌ها وارد کنند.

    ج -  حرکات قدرتی را به پیاده‌روی خود اضافه کنید. یعنی در حین اینکه پیاده‌روی می‌کنید هر از گاهی نیز توقف کرده و حرکاتی مثل اسکات، لانج، حرکت پروانه یا شنا رفتن کنار دیوار را انجام بدهید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: آیا پیاده‌روی سریع، کلید ضد پیری است؟

     

    2 -  ساییدگی مفاصل

     

    پیاده‌روی اثرات مخرب ساییدگی مفاصل را کاهش می‌دهد زیرا به تولید مایع زلاله‌ای در مفاصل منجر می‌شود. این مایع مانند یک ژل نرم‌کننده در مفاصل عمل می‌ کند و فشار در نواحی که به آرتریت مبتلا هستند را کاهش می‌دهد.

     

    3 -  دیابت نوع 2

     

    ورزش یک راهکار بسیار مفید برای کنترل بهتر قند خون در کسانی است که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند. در دیابت نوع 2 بدن انسولین زیادی ترشح کرده و غده لوزالمعده مجبور به کار زیاد می‌شود. ورزش به بدن کمک می‌کند تا واکنش بهتری در قبال قند موجود در خون از خود نشان بدهد. تحقیقات نشان می‌دهند که روزانه نیم ساعت پیاده‌روی (در حدود تقریبا دو هزار و چهارصد قدم)، اثرات مفیدی بر وضعیت انسولین و قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارد.

     

    4 -  مشکلات ذهنی و روانی

     

    اثر پیاده‌روی بر سلامت روح و روان، به خصوص این روزها که به دلیل همه‌گیری بیماری کووید 19 بسیاری از افراد خانه‌نشین شده‌اند، غیرقابل چشمپوشی است. مطالعات نشان می‌دهند که میزان ابتلا به اضطراب و افسردگی از زمان شیوع کرونا، بسیار بیشتر شده است. پیاده‌روی روزانه 12 دقیقه با کاهش افسردگی و افزایش خلاقیت در ارتباط است. بنابراین اگر احساس سرخوردگی و کسالت روحی می‌کنید حتما به عنوان بخشی از روند درمان، از پیاده‌روی کمک بگیرید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: چگونه در داخل خانه پیاده‌روی کنیم؟

     

    5 -  بیماری قلبی – عروقی و پرفشاری خون

     

    پیاده‌روی یکی از بهترین‌ ورزش‌ها برای کمک به سلامتی قلب است. تحقیقات حاکی از آن هستند که پیاده‌روی در محیط باز باعث بهبود وضعیت فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، ضربان قلب و کلسترول تام خون می‌‌شود. هر قدم که در پیاده‌روی برمی‌دارید، به حساب می‌آید و مفید است و اگر بتوانید به قدر کافی در طول روز پیاده‌روی کنید (یعنی حداقل 150 دقیقه در هفته، پیاده‌روی با شدت متوسط انجام بدهید)، فایده آن حتی از آنچه که تحقیقات نشان می‌دهند هم بیشتر خواهد بود.

     

    6 -  بیماری پارکینسون

     

    ورزش مانند دارو برای پارکینسون می‌باشد. علت این است که پیاه‌روی باعث ترشح عامل رشد در مغز شده و بدین طریق به تسکین پارکینسون کمک می‌کند. برخی از افراد این عامل رشد را عامل معجزه نامگذاری کرده‌اند. بنابراین حتما پیاده‌روی را به بخشی از فعالیت روزانه افراد مبتلا به پارکینسون تبدیل کنید. هر نوع ورزشی می‌تواند کمک‌کننده باشد اما تداوم نقش کلیدی دارد و پیاده‌روی با توجه به اینکه ورزشی سبک و در دسترس است، عامل کلیدی تداوم را برای شما فراهم می‌‌کند.

     

    7 -  درد مزمن ناحیه پایینی کمر

     

    یک راهکار بسیار خوب برای فعال نگه داشتن عضلات ناحیه پایینی کمر و حفظ دیسک‌ها در جای درست خود، پیاده‌روی است. لازم نیست که به پیاده‌روی طولانی مدت بپردازید. بلکه روزانه در چند نوبت کوتاه پیاده‌روی کنید. این شیوه، اثر مفید بیشتری بر درد ناحیه پایینی کمر دارد.

     

    8 -  مشکلات خواب

     

    دقیقا مشخص نیست که پیاده‌روی چگونه باعث خواب بهتر می‌شود اما به نظر می‌رسد که خروج از منزل در آغاز صبح به منظور پیاده‌روی بر روی ساعت زیستی بدن اثر مثبت دارد. همچنین از آنجایی که پیاده‌روی باعث کاهش استرس می‌شود، خواب بهتری را نیز به دنبال دارد. باز هم تکرار می‌کنیم که لازم نیست تعداد قدم‌های شما خیلی زیاد باشد تا از این فواید پیاده‌روی بهرمند شوید. یک تحقیق اخیر نشان می‌دهد که روزانه 2 هزار قدم نیز به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: آیا صبح، بهترین زمان برای پیاده‌روی است؟

     

    کلام آخر

     

    پیاده‌روی یک نعمت در دسترس و آسان است و در عین حال بسیار مفید و مؤثر بر سلامتی و کاهش عوارض مشکلات بالینی. البته فراموش نکنید که باید قبل از شروع برنامه پیاده‌روی با پزشک خود نیز درباره شدت و مدت پیاده‌روی که مناسب شرایط بالینی شما باشد، مشورت نمایید.

     

    Button Project - yeka.ir خودت رو دوست داشته باش، به یکا اعتماد کن

     

    برگرفته از: blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.