• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • برای کم کردن وزن ورزش نکنید!

  • چهارشنبه، ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ بازدید 468 مدیریت
  • عروسی یکی از اقوام نزدیک هست و برای همین این روزا حسابی در خط ورزش کردن افتادی؟ خیلی از ما با این تفکر ورزش رو انجام می‌دهیم تا بتوانیم در بازه زمانی کوتاه، وزن کم کنیم. کاهش وزن برای رسیدن به سلامتی و تناسب اندام، یک هدف بسیار با ارزش و منطقی هست. اما هدف ما از ورزش نباید صرفا کم کردن وزن باشد. اگر هدف ما در درجه اول سلامتی باشد، این سلامتی را با فعالیت بدنی شدید و غیر اصولی در بازه زمانی کوتاه، به خطر نمی‌اندازیم و از نظر ذهنی نیز خودمان را دچار افسردگی ناشی از عدم دستیابی به وزن دلخواه تا تاریخ مشخص، نمی‌کنیم.

  •  

    این تفکر که باید ورزش کنم تا حتما در مدت مشخصی مقدار مشخصی از وزن خود را کم کنم، شما را دچاراسترس، تنش و انتظارات غیرواقعی و نامعقول می‌کند. اما مشکل به همینجا ختم نمی‌شود. وقتی که با چنین دیدگاهی، سرانجام به وزن دلخواه خود برسید دیگر نیازی به اینکه به ورزش کردن ادامه بدهید در خود نمی‌بینید و ورزش را رها می‌کنید. در نتیجه زمانی به خود می‌آیید که وزنی که از دست داده بودید، دوباره سر جای خود برگشته است و این چرخه معیوب مرتب تکرار می‌شود.

     

    این الگوی نادرست علاوه بر اینکه باعث افزایش وزن مجدد و چاقی شما می‌شود، شما را گرفتار مشکلات خطرناکی مثل اختلالات غذایی، اضطراب، افسردگی و بیماری قلبی می‌کند. گرچه این نوع ذهنیت را نمی‌توان یک شبه اصلاح کرد و نیاز به زمان دارد اما کاری شدنی است. در اینجا 6 راهکار را با شما در میان می‌گذاریم که به شما کمک می‌کنند اهداف وزنی خود را از ورزش خود جدا کنید و رابطه سالم‌تری با ورزش داشته باشید.

     

    1 -  به جای میزان کالری‌سوزی به بهبود سلامتی خود بیندیشید

     

    هدف اصلی همه ما در زندگی این است که شاد باشیم. هیچ رابطه‌ای بین شادی و کالری وجود ندارد. میزان موفقیت خود را از روی میزان انرژی که سوزنده‌اید تخمین نزنید. بلکه ببینید که چقدر احساس سرزنده‌تر بودن و قوی‌تر بودن می‌کنید. ببینید که چقدر در انجام حرکات ورزشی تواناتر شده‌اید و تعداد دفعاتی که حرکات ورزشی را انجام می‌دهید بیشتر شده است و دقت کنید  که چقدر خواب بهتری دارید و در انجام کارهای روزانه چابک‌تر شده‌اید و چقدر خلق و خوب بهتری پیدا کرده‌اید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:  آیا اهداف ورزشی شما واقع‌گرایانه است؟

     

    2 -  ورزشی که از آن لذت نمی‌برید را به زور انجام ندهید

     

    شاید برای شما هم پیش آمده باشد که یک ورزش را نه از روی علاقه، بلکه صرفا چون انرژی زیادی می‌سوزاند، انجام می‌دهید. این کار نه تنها انتخاب سالمی نیست بلکه ماندگار هم نیست و خیلی زود باعث دلزدگی شما از ورزش می‌شود. ورزشی را انجام بدهید که به آن علاقه دارید تا بتوانید آن را با لذت ادامه بدهید و رها نکنید. به کارهایی که می‌توانند انگیزه شما را حفظ کنند، فکر کنید.

     

    یک راه برای حفظ انگیزه ورزشی این است که ورزش را با علائق خود گره بزنید. یعنی به عنوان مثال اگر شما فرد اجتماعی هستید در کلاس‌های گروهی ورزشی شرکت کنید. یا اگر عاشق طبیعت هستید به پیاده‌روی در مناطق طبیعی و کوهستان بپردازید. فراموش نکنیم که زندگی غیرقابل پیش‌بینی و کوتاه است و ما باید از هر فرصتی که داریم آنطور استفاده کنیم که باعث لذت و شادی ما شود.

     

    3 -  از ورزش برای آرامش و کاهش استرس استفاده کنید

     

    ورزش بهترین داروی ضد افسردگی است زیرا وقتی که فعالیت بدنی داریم در بدن ما هورمون اندروفین ترشح می‌شود. این هورمون، درد را تشکین داده و حس خوبی در ما ایجاد می‌کند. پس هر زمان که دچار اضطراب یا استرس شدید، بدن خود را به تحرک وادار کنید. یوگا انجام بدهید یا حتی برقصید، بدوید و بگذارید ترشح اندروفین در بدن شما افزایش پیدا کند.

     

    4 -  به ورزش به چشم یک امتیاز و ارزش نگاه کنید، نه یک کار روزمره

     

    گرچه گاهی انگیزه اینکه کفش ورزشی به پا کنید و ورزش کنید را ندارید (که امری طبیعی است و برای همه پیش می‌آید) اما نباید به ورزش به چشم یک وظیفه روزانه و مشقت‌بار نگاه کنید. ورزش را به چشم  زمانی برای فراغت از کارهای پرتنش روزانه و بالا بردن دوز شادی در وجود خود ببینید.

     

    زمان ورزش را زمان به خود رسیدن در نظر بگیرید که باعث می‌شود انسان قوی‌تر و سرزنده‌تری باشید. هر زمان هم که احساس کردید که تمایلی به آن ورزش ندارید، برنامه ورزشی خود را تغییر داده و در آن تنوع ایجاد کنید. به موسیقی متفاوتی در حین ورزش گوش کنید و در محیطی متفاوت از قبل ورزش کنید.

     

    5 -  به فواید ورزش برای سلامتی فکر کنید

     

    وقتی صحبت از فواید ورزش برای سلامتی می‌شود، کاهش وزن تنها نوک قله کوه یخی فواید ورزش است و فواید اصلی ورزش بسیار فراتر از کاهش وزن و پوشیدن شلوار جین چسبان است. فعالیت بدنی فواید خیلی بیش از این برای هم جسم و هم روح شما دارد. از جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد:

     

    _  کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، سندرم متابولیک، دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطان. در نتیجه طول عمر شما را افزایش می‌دهد.

     

    _  بهبود سلامتی ذهنی و خلق و خو، کمک به کنترل استرس، اضطراب و افسردگی.

     

    _  تقویت استخوان‌ها، بهبود تعادل بدن و کاهش خطر زمین خوردن در اثر بالا رفتن سن.

     

    _  بهبود عملکرد مغزی، خواب و سلامت جنسی.

     

    6 -  به ورزش به چشم شیوه زندگی نگاه کنید، نه به چشم یک هدف

     

    گرچه هدفگذاری در زندگی باعث افزایش انگیزه می‌شود اما رابطه شما با ورزش نباید دارای نقطه پایان رسیدن به هدف باشد. به جای اینکه هدف شما از ورزش، کم کردن وزن باشد (که یک هدف کوتاه‌مدت است)، به این فکر کنید که کل زندگی شما با ورزش، متحول شده و بهبود پیدا می‌کند. ورزش یک شیوه زندگی همیشگی است نه یک امر زودگذر. از لحظه لحظه آن لذت ببرید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم:  رازهای کسانی که هر روز ورزش می‌کنند

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.