آبرسانی به بدن، به خصوص در فصول گرم سال از اوجب واجبات است. زیرا انرژی لازم برای فعالیتهای حیاتی و نیز فعالیتهای ورزشی را به بدن رسانده و همچنین مانع از این میشود که شما تشنگی را با گرسنگی اشتباه گرفته و بیدلیل به پرخوری روی بیاورید. بسیاری از غذاهای تابستانی و میوهها را میتوان به عنوان آبرسان بدن استفاده کرد. اما ببینیم این آبرسانهای بدن کدامند.
وقتی صحبت از آبرسانی به بدن میشود، توجه اکثر ما به نوشیدن تعداد زیادی لیوان آب معطوف میشود. اما آبرسانی بدن به نوشیدن آب محدود نمیشود و ما میتوانیم به شیوههای مختلف و متنوعتر و لذتبخشتری به بدن خود آبرسانی کنیم. غذاها میتوانند به عنوان آبرسان بدن عمل کنند. خوراکیهایی که ما میخوریم نقش مهمی در تأمین آب مورد نیاز بدن ایفا میکنند، به خصوص اگر از خوراکیهای آبدار باشند.
تابستان با خود انواع میوهها و سبزیجات آبدار را نیز به ارمغان میآورد. در ادامه 10 نمونه آبرسان بدن را به شما معرفی میکنیم.
95 درصد گوجه فرنگی از آب تشکیل شده است و درنتیجه نقش مفیدی در آبرسانی به بدن ایفا میکند. همچنین سرشار از آنتیاکسیدان لیکوپن میباشد که با رادیکالهای آزاد مضر در بدن مبارزه کرده و التهاب را در بدن کاهش میدهد. گوجه فرنگی را به ساندویچ صبحانه یا عصرانه خود اضافه کنید یا به صورت دورچین تزئین بشقاب از آن استفاده نمایید. در تهیه سالاد از آن کمک بگیرید و انواع پاستای خوشمزه را با آن تهیه کنید.
برای آبرسانی به بدن از کرفس استفاده کنید. کرفس نیز از 95 درصد آب تشکیل شده است و یکی از آبرسانترین سبزیجات تابستان است. کرفس را میتوانید به عنوان یک میانوعده فوقالعاده در زمان عصر به کار ببرید و برای اینکه خاصیت سیرکنندگی آن را افزایش بدهید به آن کمی چربی سالم مثل بادام یا کره بادام زمینی اضافه کنید زیرا کرفس به تنهایی قدرت سیرکنندگی بالایی ندارد. همچنین میتوانید به آن تکههای مرغ یا سالاد تن اضافه کنید.
سبک و تازه کننده روح. خیار هم از 95 درصد آب تشکیل شده است و منبع بسیار خوب ویتامین K میباشد که ماده کلیدی در انعقاد خون و سرشار از فلاونوئیدهای مفید برای بدن میباشد. سالاد شیرازی، سالاد مدیترانهای همراه با پنیر فتا و زیتون و گوجه فرنگی از پیشنهادات خوب برای تنوع دادن به خیار مصرفی میباشند.
خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد میکنیم: فواید و خواص خیار
94 درصد کدو سبز از آب تشکیل شده است و برای آبرسانی به بدن مناسب است. این میوه تابستانی حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است. به جز خوراک کدو که یک غذای تابستانی محسوب میشود و مورد علاقه بسیاری از ما ایرانیان است، میتوانیم آن را به عنوان دورچین غذاهای دیگر و یا در ساندویچ بوقلمون نیز به کار برد. یک مورد استفاده بسیار مفید دیگر آن این است که به جای پاستای گندم، کدو را به صورت رشته در آورده و به جای پاستا مورد استفاده قرار بدهید.
یکی از معروفترین میوه های تابستانی هندوانه است و نقش مهمی در آبرسانی به بدن ایفا میکند. هندوانه از 92 درصد آب تشکیل شده است و سرشار از ویتامین C، ویتامین A و منیزیم میباشد که به حفظ فشار خون طبیعی و تقویت استخوانها و نیز کاهش بیماریهای مزمن، کمک میکنند. هندوانه به خودی خود بسیار خوشمزه است و نیازی به تغییر و تنوع دادن در شکل آن ندارد اما میتوانید به آن پنیر فتا و نعناع و خیار هم اضافه کنید که بسیار خوشمزه میشود.
خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد میکنیم: هندوانه و خواص ارزشمند آن
برای آبرسانی به بدن از میوه توت فرنگی استفاده کنید. شاید باورتان نشود که 91 درصد توت فرنگی را آب تشکیل میدهد. این میوه بسیار خوشمزه، از منابع بسیار خوب ویتامین C است که همانطور که میدانیم دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکند. توتفرنگی انعطاف زیادی دارد. یعنی میتوان از آن به شکلهای مختلف استفاده کرد. میتوان آن را همراه با ماست، اسموتی، سالاد و حتی سالسا مصرف نمود.
مقدار آب موجود در طالبی، 90 درصد است. خوشمزگی هوسانگیز طالبی به کنار، این میوه سرشار از آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین A، کروتنوئید و الکترولیتهایی مثل سدیم، کالدیوم، منیزیم و پتاسیم است. میتوانید قطعات طالبی را در سالاد نیز به کار ببرید و غذاهای تابستانی جذابی تهیه کنید.
مانند سایر انواع مرکبات، پرتقال یک میوه بسیار ارزشمند است که 87 درصد آن را آب تشکیل میدهد و به آبرسانی به بدن کمک میکند. فیبر و ویتامین C زیادی که در پرتقال وجود دارد، برگ برنده دیگر آن است که نقش بسیارمهمی در تقویت دستگاه ایمنی بدن و سلامتی پوست و تولید کلاژن در پوست دارد. همیشه در پیادهروی روزانه خود یک پرتقال یا نارنگی همراه خود داشته باشید و یا از مرکبات در تهیه سالاد استفاده کنید.
این میوه گرمسیری از 86 درصد آب تشکیل شده است و مقدار زیادی آنتیاکسیدان مثل ویتامین C و منگنز دارد. همچنین سرشار از بروملین است که آنزیم گوارشی بوده و به هضم مولکولهای پروتئین کمک مینماید و در تقویت ایمنی بدن نقش دارد. از آناناس میتوانید میانوعده و غذاهای تابستانی خوشمزهای تهیه کنید. میتوانید آن را در اسموتی به کار ببرید و یا در کنار سالسا از آن استفاده کنید. حتی میتوانید با کمک آن، گوشت را ترد کنید و به خوراک مرغ و سیبزمینی شیرین خود، طعم بهتری بدهید.
81 درصد انگور را آب تشکیل میدهد و مانند تمام اقلام خوراکی دیگری که تا اینجا به آنها اشاره شد سرشار از آنتیاکسیدان میباشد. انگور قرمز حاوی ترکیبی به نام رسوراترول است که از برخی از سرطانها و بیماری قلبی جلوگیری میکند. برای تازه ماندن انگور آن را حتما در یخچال نگهداری کنید. میتوانید آن را به سالاد میوه خود اضافه کنید و یا به جای سایر تنقلات در میانوعده مصرف کنید تا دست و دهانتان مشغول باشد و کمتر به سراغ خوراکیهای چاقکننده بروید.
خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد میکنیم: فایده نوشیدن آب نارگیل در صبح
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]