• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • بایدها و نبایدهای استفاده از تکنولوژی در کاهش وزن

  • پنج شنبه، ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 578 مدیریت
  • پیشرفت تکنولوژی به شیوه‌های متعددی زندگی ما را آسان‌تر کرده است، از بانکداری الکترونیک گرفته تا سفارش غذا. تکنولوژی می‌تواند به ما در رسیدن وزن دلخواهمان کمک کند اما به شرطی که از آن به درستی استفاده کنیم. در غیر اینصورت می‌تواند تمام زحمات ما را بدون اینکه حتی خودمان متوجه باشیم، هدر بدهد.

  •  

    یکی از ابزار پیشرفته در کاهش وزن، اپلیکیشن‌ کاهش وزن است که خود ما هم در یکا از آن به منظور کاهش وزن استفاده می‌کنیم. اینکه شما بتوانید با کمک اپلیکیشن، برنامه غذایی درست کنید و غذای مصرفی و فعالیت بدنی خود را ثبت نمایید، یک پیشرفت بسیار مهم و کمک‌کننده در کاهش وزن است. اما به شرطی که در کنار این استفاده درست از تکنولوژی، یکسری نکات را هم در نظر بگیرید که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

     

    جنبه مثبت: ثبت غذاها و فعالیت‌های بدنی

    با کمک اپلکیشن به راحتی می‌توانیم رفتارهای غذایی خود را در کل روز زیر نظر داشته باشیم. ثبت غذاها به ما کمک می‌ کند تا انگیزه بیشتری برای پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و مناسب که ما را به وزن دلخواه‌مان می‌رساند، داشته باشیم.

     

    وقتی که مقدار و نوع غذای مصرفی ما در جایی ثبت می‌شود، بهتر متوجه خواهیم شد که آیا بیش از نیاز مصرف کرده‌ایم  و آیا معیار ما برای انتخاب غذاها با معیارهای سلامتی همسو بوده است یا خیر.

     

    همچنین ما را متوجه میزان فعالیت بدنی روزانه‌مان می‌کند. به این ترتیب کمتر دچار خودفریبی شده و غذاهای مصرفی خود را کمتر از میزان واقعی و فعالیت بدنی خود را بیشتر از آنچه که واقعا بوده است، تخمین نمی‌زنیم.

     

    جنبه منفی: وسواس نسبت به اعداد

    ما نباید در اثر استفاده از تکنولوژی و اپلیکیشن، دچار وسواس شمارش اعداد شویم. در واقع گرچه آگاهی از میزان مصرف غذا یک شیوه بسیار مفید در کاهش وزن است اما در برخی از افراد وسواس فکری ایجاد می‌کند. به عبارتی این شیوه برای برخی از افراد مفید نیست.

     

    جنبه مثبت: افزایش میزان فعالیت بدنی در طول روز

    با وجود انواع برنامه‌ها و ویدئوهای آموزشی ورزشی در فضای مجازی، شما به انجام ورزش بیشتر تشویق شده و نیز آشنایی بیشتری با حرکات ورزشی و نحوه انجام آنها پیدا می‌کنید. خوبی این ابزار مجازی آموزشی در این است که می‌توان از آنها در منزل و بدون نیاز به رفتن به باشگاه هم استفاده کرد و زمانبندی استفاده از آن هم در دست خود شماست.

     

    می‌توانید خودتان تصمیم بگیرید که 15 دقیقه از فیلم آموزشی را تماشا کرده و ورزش کنید و یا 30 دقیقه و یا بیشتر. این به شما کمک می‌کند تا به مرور، عادت ورزش کردن را در خود ایجاد و تثبیت کنید.

     

    جنبه منفی: وقت‌گذرانی بیش از حد با ابزار تکنولوژی

    برخی از افراد نمی‌توانند به همان استفاده از اپلیکیشن کاهش وزن  اکتفا کرده و وقتی وارد فضای مجازی می‌شوند، دیگر خارج شدن از آن برایشان کار ساده‌ای نیست و سرگرم مسائل دیگر در فضای مجازی می‌شوند. به این ترتیب بیشتر حواس آنها به هر چیز غیر از کاهش وزن و تحرک بدنی، منحرف می‌شود.

     

    همچنین فضای مجازی می‌تواند باعث شود که فرد نسبت به خود احساس بدی پیدا کند و ظاهر و اندام خود را با دیگران مقایسه کند. این موضوع بر روند کاهش وزن اثر منفی دارد زیرا فرد را دچار نا امیدی می‌کند. اما نباید فراموش کنیم که خیلی از افراد، خود واقعی را در فضای مجازی به نمایش نمی‌گذارند بلکه تنها آن قسمت از زندگی خود را که به نظر خوب می‌رسد به شما نشان می‌دهند و این همه داستان نیست. در همین راستا می توانید این مطلب را نیز مطالعه کنید: اثر فضای مجازی و وسایل ارتباط جمعی بر کاهش وزن

     

    بنابراین برای خود مرزبندی قائل باشید و زمانی که برای استفاده از اپلیکیشن کاهش وزن قدم به دنیای مجازی می‌گذارید، سعی کنید سرگرم مسائل حاشیه‌ای دنیای مجازی نشوید. خود را به امورات دیگری مثل یوگا، گوش سپردن به موسیقی و پیاده‌روی سرگرم کنید.

     

    جنبه مثبت: برخورداری از پشتیبانی

    برخورداری از یک سیستم پشتیبانی به شما در رسیدن به هدف دلخواه‌تان کمک شایانی می‌کند و مشوق بسیار مؤثری به حساب می‌آید. استفاده از اپلیکیشن این فرصت را در اختیار شما می‌گذارد که هم از پشتیبانی متولیان اپلیکیشن و هم از پشتیبانی سایر افرادی که مثل شما از آن اپلیکیشن استفاده می‌کنند، بهرمند شوید.

     

    جنبه منفی: استفاده کورکورانه از تکنولوژی

    قبل از شروع رژیم غذایی، ببینید که آن برنامه را چه کسی به شما توصیه کرده است و آیا زیر نظر متخصصین تغذیه است و یا خیر. هر کسی می‌تواند در فضای مجازی مدعی رژیم‌نویسی شود. اما بدین معنی نیست که آن شخص، مجوز رسمی وقانونی این کار را هم داشته باشد. عدم پیروی از یک رژیم اصولی که زیر نظر متخصص تغذیه باشد، می‌تواند سلامتی شما را به مخاطره بیندازد.

     

    دو نکته مهم:

     

    1 -  درزمان صرف غذا، تلفن همراه و سایر وسایلی که شما را با دنیای مجازی در ارتباط قرار می‌دهند، از خود دور کنید. ایمیل‌ها را بررسی نکنید و پیام‌ها را به بعد از صرف غذا موکول کنید. در زمان غذا خوردن باید روی غذا تمرکز کنید و نه چیز دیگر تا بتوانید میزان غذای مصرفی خود را کنترل کرده و با حواسپرتی غذا نخورید.

     

    به جای غرق شدن در فضای مجازی، با همراهان خود گفتگو کنید. این کار لذت خوردن غذا را هم بیشتر کرده و سرعت غذا خوردن شما را کمتر می‌کند. توصیه می‌کنیم که این مقاله را نیز مطالعه کنید: 5 دلیل اینکه نباید پشت میز کار، غذا بخورید

     

    2 -  قبل از خواب از گوشی تلفن خود استفاده نکنید. تحقیقات نشان می‌دهند که این کار باعث اختلال در خواب می‌شود و این مشکل نیز به نوبه خود بر روی هورمون‌های سیری و گرسنگی اثر منفی می‌گذارد. همچنین نوری که از صفحه نمایش گوشی ساطع می‌شود، بر روی تمایل طبیعی بدن برای خواب، اثر منفی دارد. خواندن این مطلب نیز می‌تواند برای شما جالب و مفید باشد:  5 راهکار شبانه برای کمک به کاهش وزن

     

    برگرفته از:   blog.myfitnesspal.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.