• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • آیا کره بادام زمینی به لاغری کمک می‌کند؟

  • دوشنبه، ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ بازدید 927 مدیریت
  • ترد یا نرم، همراه با ساندویچ و یا مخلوط با خوراک جو دو سر، خیلی از ما از کره بادام زمینی برای لاغر شدن کمک می‌گیریم. زیرا کره بادام زمینی حاوی فیبر و نیز چربی سالم و پروتئین است که هر سه نقش اساسی در افزایش سیری و در نتیجه جلوگیری از پرخوری در وعده‌های غذایی بعد، دارند. به‌گونه‌ای که کره بادام زمینی در بدن سازی هم نقش مهمی دارد. اما مصرف کره بادام زمینی، نقاط ضعفی نیز دارد و می‌تواند برعکس عمل کرده و باعث افزایش وزن ما شود و یا سلامتی ما را دچار مشکل کند. در این بخش، نگاهی به این موضوع می‌اندازیم.

  •  

    4 اشتباهی که در مصرف کره بادام زمینی نباید مرتکب شد

    خرید کره بادام زمینی با نمک افزوده

    بیشتر سدیمی که ما مصرف می‌کنیم، از طریق غذاهای فراوری‌شده، خوراکی‌های کارخانه‌ای و غذاهای رستورانی وارد بدن ما می‌شود. کره بادام زمینی نیز جزء همین دسته از خوراکی‌هاست که فراوری روی آن صورت گرفته و محصولی کارخانه‌ای است.

     

    بنابراین در هنگام خرید کره بادام زمینی حتما برچسب غذایی روی بسته‌بندی آن را مطالعه کنید تا از میزان سدیم به کار رفته در آن مطلع شوید. بعضی از انواع کره بادام زمینی را بدون افزودن سدیم تهیه می‌کنند. خیلی از افراد با توجه به اینکه سدیم را چاق‌کننده نمی‌دانند از خوردن غذاهایی که سدیم زیادی دارند، پرهیز نمی‌کنند و آنها را چاق‌ کننده نمی‌دانند. اما باید بدانید که زیاده‌روی در مصرف سدیم باعث احتباس آب در بدن شده و به نفخ، ورم و افزایش وزن کاذب منجر می‌شود.

     

    پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را نیز مطالعه کنید:

    فواید و عوارض زیاده روی در مصرف کره بادام زمینی

     

    خرید کره بادام زمینی کم‌چرب

    شاید فکر کنید که چون از میزان چربی کره بادام زمینی کاسته شده است پس حتما سالم‌تر است و برای لاغر شدن نیز مناسب‌تر. اما اشتباه می‌کنید. بادام زمینی سرشار از چربی‌های سالم غیراشباع است که قدرت سیرکنندگی بالایی داشته، برای سلامتی قلب مفید بوده و خاصیت ضد التهاب دارند.

     

    یک مشکل دیگر کره بادام زمینی کم چرب این است که شما با این تصور که کم چرب است خود را مجاز به خوردن مقدار بیشتری کره بادام زمینی می‌بینید و به زیاده‌روی در مصرف سوق پیدا می‌کنید. ضمن اینکه مطالعات نشان می‌دهند که کره بادام‌زمینی کم چرب از نظر محتوای انرژی (کالری) تفاوت چندانی با کره بادام زمینی معمولی ندارد.

     

    مستقیما از خود ظرف کارخانه‌ای، اقدام به خوردن کره بادام زمینی می‌کنید

    متأسفانه این عادت بسیاری از ما است که محصولات کارخانه‌ای را از بسته‌بندی آنها خارج نکرده و مستقیما از همان بسته‌بندی شروع به خوردن خوراکی می‌کنیم. این موضوع خیلی راحت باعث می‌شود که ناآگاهانه پرخوری کنیم. اگر کره بادام زمینی را از شیشه آن خارج کرده و روی نان تست بمالیم، مقدار مصرف خود را به چشم می‌بینیم و معمولا هم یک مقدار مشخص را روی نان می‌مالیم.

     

    اما اگر آن را مستقیما از شیشه آن با قاشق بخوریم، بسته به اندازه قاشق و تعداد دفعاتی که قاشق را وارد شیشه می‌کنیم، مقدار خیلی بیشتری کره بادام زمینی مصرف خواهیم کرد. به این ترتیب، کره بادام زمینی ما دیگر یک میان‌وعده کوچک نیست، بلکه یک وعده غذایی کامل است که ما آن را به اشتباه، کوچک تصور کرده‌ایم.

     

    آشنایی با نحوه نگهداری کره بادام زمینی هم خالی از لطف نیست:

    نحوه صحیح نگهداری کره بادام زمینی

     

    کره بادام زمینی را همراه با ژله یا شکلات مصرف می‌کنید

    هم ژله و هم شکلات، شکر اضافی دارند (گرچه می‌توان ژله بدون شکر نیز استفاده کرد). پس ناگفته پیداست که ترکیب کره بادام زمینی با ژله و شکلات، منجر به افزایش وزن ناخواسته می‌شود.

     

    در صورتی که نمی‌خواهید کره بادام زمینی را به صورت تکی مصرف کنید، ترکیبات سالم زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

     

    1 - ترکیب کره بادام زمینی با سس سویا، آب لیمو و زنجبیل تاره که با هم یک سس خوشمزه سالاد را تشکیل می‌دهند.

     

    2 - ترکیب کره بادام زمینی با ماست که از آنها می‌توان به عنوان سس بر روی قطعات میوه استفاده کرد.

     

    3 - ترکیب گرانولا و کره بادام زمینی به عنوان یک میان‌وعده سالم.

     

    4 - مالیدن کره بادام زمینی بر روی نان تست و تزیین آن با تکه‌های فلفل قرمز و بادام زمینی.

    Button Project - yeka.ir سلامت غذات رو با یکا چک کن

     

     

    برگرفته از:   www.livestrong.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.