ترد یا نرم، همراه با ساندویچ و یا مخلوط با خوراک جو دو سر، خیلی از ما از کره بادام زمینی برای لاغر شدن کمک میگیریم. زیرا کره بادام زمینی حاوی فیبر و نیز چربی سالم و پروتئین است که هر سه نقش اساسی در افزایش سیری و در نتیجه جلوگیری از پرخوری در وعدههای غذایی بعد، دارند. بهگونهای که کره بادام زمینی در بدن سازی هم نقش مهمی دارد. اما مصرف کره بادام زمینی، نقاط ضعفی نیز دارد و میتواند برعکس عمل کرده و باعث افزایش وزن ما شود و یا سلامتی ما را دچار مشکل کند. در این بخش، نگاهی به این موضوع میاندازیم.
بیشتر سدیمی که ما مصرف میکنیم، از طریق غذاهای فراوریشده، خوراکیهای کارخانهای و غذاهای رستورانی وارد بدن ما میشود. کره بادام زمینی نیز جزء همین دسته از خوراکیهاست که فراوری روی آن صورت گرفته و محصولی کارخانهای است.
بنابراین در هنگام خرید کره بادام زمینی حتما برچسب غذایی روی بستهبندی آن را مطالعه کنید تا از میزان سدیم به کار رفته در آن مطلع شوید. بعضی از انواع کره بادام زمینی را بدون افزودن سدیم تهیه میکنند. خیلی از افراد با توجه به اینکه سدیم را چاقکننده نمیدانند از خوردن غذاهایی که سدیم زیادی دارند، پرهیز نمیکنند و آنها را چاق کننده نمیدانند. اما باید بدانید که زیادهروی در مصرف سدیم باعث احتباس آب در بدن شده و به نفخ، ورم و افزایش وزن کاذب منجر میشود.
پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را نیز مطالعه کنید:
فواید و عوارض زیاده روی در مصرف کره بادام زمینی
شاید فکر کنید که چون از میزان چربی کره بادام زمینی کاسته شده است پس حتما سالمتر است و برای لاغر شدن نیز مناسبتر. اما اشتباه میکنید. بادام زمینی سرشار از چربیهای سالم غیراشباع است که قدرت سیرکنندگی بالایی داشته، برای سلامتی قلب مفید بوده و خاصیت ضد التهاب دارند.
یک مشکل دیگر کره بادام زمینی کم چرب این است که شما با این تصور که کم چرب است خود را مجاز به خوردن مقدار بیشتری کره بادام زمینی میبینید و به زیادهروی در مصرف سوق پیدا میکنید. ضمن اینکه مطالعات نشان میدهند که کره بادامزمینی کم چرب از نظر محتوای انرژی (کالری) تفاوت چندانی با کره بادام زمینی معمولی ندارد.
متأسفانه این عادت بسیاری از ما است که محصولات کارخانهای را از بستهبندی آنها خارج نکرده و مستقیما از همان بستهبندی شروع به خوردن خوراکی میکنیم. این موضوع خیلی راحت باعث میشود که ناآگاهانه پرخوری کنیم. اگر کره بادام زمینی را از شیشه آن خارج کرده و روی نان تست بمالیم، مقدار مصرف خود را به چشم میبینیم و معمولا هم یک مقدار مشخص را روی نان میمالیم.
اما اگر آن را مستقیما از شیشه آن با قاشق بخوریم، بسته به اندازه قاشق و تعداد دفعاتی که قاشق را وارد شیشه میکنیم، مقدار خیلی بیشتری کره بادام زمینی مصرف خواهیم کرد. به این ترتیب، کره بادام زمینی ما دیگر یک میانوعده کوچک نیست، بلکه یک وعده غذایی کامل است که ما آن را به اشتباه، کوچک تصور کردهایم.
آشنایی با نحوه نگهداری کره بادام زمینی هم خالی از لطف نیست:
نحوه صحیح نگهداری کره بادام زمینی
هم ژله و هم شکلات، شکر اضافی دارند (گرچه میتوان ژله بدون شکر نیز استفاده کرد). پس ناگفته پیداست که ترکیب کره بادام زمینی با ژله و شکلات، منجر به افزایش وزن ناخواسته میشود.
در صورتی که نمیخواهید کره بادام زمینی را به صورت تکی مصرف کنید، ترکیبات سالم زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
1 - ترکیب کره بادام زمینی با سس سویا، آب لیمو و زنجبیل تاره که با هم یک سس خوشمزه سالاد را تشکیل میدهند.
2 - ترکیب کره بادام زمینی با ماست که از آنها میتوان به عنوان سس بر روی قطعات میوه استفاده کرد.
3 - ترکیب گرانولا و کره بادام زمینی به عنوان یک میانوعده سالم.
4 - مالیدن کره بادام زمینی بر روی نان تست و تزیین آن با تکههای فلفل قرمز و بادام زمینی.
برگرفته از: www.livestrong.com
کپی برداری از این مطلب و کلیه مطالب یکا، تنها با ذکر منبع، امکانپذیر میباشد و هر گونه تخلف در این زمینه، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.
تغذیه صحیح میتواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]
هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]