• امروز :
  • مطالب روز تغذیه و سلامت
  • چرا ورزش نکردن را انتخاب می‌کنیم و از باشگاه می‌ترسیم؟

  • یکشنبه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ بازدید 559 مدیریت
  • برای همه ما پیش آمده که در باشگاه دچار اضطراب شویم و حتی به‌خاطر آن ورزش نکردن را انتخاب کنیم. عدم اعتماد به‌نفس در باشگاه و ترس از باشگاه از دلایل ورزش نکردن است یا باعث می‌شود که نتوانیم آنطور که باید از ورزش خود نتیجه بگیریم. وقتی که نمی‌توانیم ورزشی را انجام بدهیم، معمولاً دیگر هرگز به سراغ آن ورزش نمی‌رویم و به خودمان فرصت نمی‌دهیم تا در آن پیشرفت کنیم و به نتیجه برسیم. در واقع وارد فاز خود-کارشکنی می‌ شویم. ما باید اعتماد به‌نفس را به خود برگردانیم. بدین منظور راهکارهایی را در ادامه مطلب به شما ارائه می‌دهیم.

  •  

    ترس شماره یک: می‌ترسم وقتی که از وزنه یا دستگاه ورزشی استفاده می‌کنم، مثل احمق‌ها به نظر برسم!

     

    خیلی از افراد در مواجهه با وزنه و ابزار ورزشی، دچار گیجی شده و احساس بی‌اطلاعی می‌کنند. پس به جای ورزش نکردن و ترس از باشگاه اولین کاری که باید بکنید این است که از مربی کمک بخواهید. هیچ‌کس ورزشکار و مطلع به دنیا نمی‌آید. پس حتماً از مربی درباره نحوه عمل دستگاه‌ها و وزنه‌ها سوال کنید. اگر بین انتخاب دستگاه و وزنه،‌ دو دل هستید، ابتدا از ورزش با دمبل شروع کنید. عجله نکنید و دمبل سنگین انتخاب نکنید. به مرور زمان خواهید توانست وزن دمبل را افزایش بدهید.

     

    از دیگر دلایل ورزش نکردن انتخاب وزنه سنگین است. انتخاب وزنه سنگین از همان ابتدای کار، هم احتمال آسیب‌دیدگی را بیشتر می‌کند و هم از نظر روانی باعث سرخوردگی و دلسردی شما خواهد شد. هر زمان که توانستید، حرکات را به آسانی و به شکل صحیح در یک ست کامل انجام بدهید، یعنی وقت آن رسیده است که وزنه سنگین‌تری انتخاب کنید.

     

    ترس شماره دو: من نمی‌توانم پابه‌پای کلاس، حرکات را انجام بدهم!

     

    برخی کلاس‌های ورزشی که با حرکات موزون همراه هستند می‌توانند هم برای ذهن و هم برای بدن برخی از افراد، چالش‌برانگیز باشند. همین موضوه می‌تواند به ترس از باشگاه رفتن منجر شود و بهانه‌ای برای ورزش نکردن باشد. مهم نیست که نمی‌توانید عین همان حرکات را تکرار کنید و یا اینکه از حرکات، عقب می‌افتید. انقدر به انجام حرکات ادامه بدهید تا به طبیعت دوم شما تبدیل شوند. بدین منظور، ابتدا بر حرکات پای خود تمرکز کنید و حرکات دست را انجام ندهید. هماهنگ کردن بالاتنه و پایین‌تنه برای افراد مبتدی، مشکل است. پس اول حرکات پا را یاد بگیرید.

     

    به یاد داشته باشید که هر قدر که تداوم بیشتری داشته باشید زودتر پیشرفت می‌کنید. حرکات معمولاً در جلسات بعدی ورزش، تکراری هستند و به مرور یاد خواهید گرفت. همچنین، سعی کنید که در ساعتی به باشگاه مراجعه کنید که خلوت‌تر باشد تا مربی، توجه بیشتری به شما داشته باشد. می‌توانید یک دوست را با خود با باشگاه ببرید تا هم ورزش کنید و هم با خنده و تفریح، از فعالیتی که می‌کنید، لذت ببرید.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: ورزش خود را مطابق با شخصیت خود انتخاب کنید

     

    ترس شماره سه: من همیشه از روی تردمیل به زمین پرتاب می‌شوم!

     

    این اتفاقی است که برای خیلی از افراد می‌افتد. وقتی که پای خود را به قدر کافی بالا نیاورید، تعادل شما برهم می‌خورد. برای جلوگیری از این مسأله، تصور کنید که بر روی زمین داغ در حال دویدن هستید و می‌خواهید به آب برسید. زانوهای خود را به قدری بلند کنید که پاهای شما تماس سریع و کمی با سطح تردمیل داشته باشد. هسته بدن را قوی نگه دارید و پاهایتان سبک و چابک باشند.

     

    ترس شماره چهار: من هیچ برنامه خاص ورزشی ندارم و مرتب در باشگاه، سرگردان هستم!

     

    برنامه ورزشی نداشتن از دیگر دلایل ورزش نکردن است. در قرن ارتباطات، خیلی راحت می‌توان به برنامه‌هایی دسترسی پیدا کرد که ترتیب خاصی از حرکات را آموزش می‌دهند. و یا می‌توانید از مربی باشگاه بخواهید که یک برنامه برای شما ترتیب بدهد. ثبت نام در کلاس‌های گروهی ورزشی نیز راه دیگری برای پیروی از یک برنامه منظم ورزشی است که حرکات از قبل در آن طراحی شده و به شما آموزش داده می‌شوند.

     

    خواندن این مطلب را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم: راهکارهایی برای حفظ انگیزه ورزشی

     

    ترس شماره پنج: همه از من بهتر هستند!

     

    واقعیت این است که اکثر کسانی که به باشگاه می‌روند، انقدر درگیر فعالیت خودشان هستند که اصلاٌ به شما توجه نمی‌کنند. از طرفی، هر باشگاهی برای همگان مناسب نیست، از موسیقی گرفته تا نحوه برخورد پرسنل و امکانات باشگاه. همه این موارد دست به دست هم می‌دهند تا شما احساس راحتی، یا برعکس، احساس ناراحتی در باشگاه داشته باشید. اگر هنوز به قدری که انتظار دارید، قوی نیستید، به خودتان یادآور شوید که قدرت جسمی برای ورزش به مرور به دست می‌آید اما قدرت ذهنی و احساسی برای ورزش کردن، در همان لحظه حاصل می‌شود.

     

    برای ورزش نکردن دنبال بهانه نباشید. اگر یک کلاس ورزشی برای‌تان سخت است، در واقع چیزهای زیادی را درباره خودتان به شما یاد می‌دهد که شاید هیچ‌وقت نمی‌دانستید یا نمی‌فهمیدید و این فرصتی طلایی است برای آشنایی بیشتر با خودتان.

     

    به یاد داشته باشید که شکست‌های ورزشی برای همه پیش می‌آیند، حتی ورزشکاران حرفه‌ای.

     

    Button Project - yeka.ir خودت رو دوست داشته باش، به یکا اعتماد کن

     

     

    برگرفته از: www.health.com





تا کنون نظری برای این مطلب درج نشده است.
شما اولین نفر باشید ...



نکاتی درباره تغذیه قبل و بعد از ورزش
بلاگ
چهارشنبه، ۰۶ مرداد ۱۴۰۰

تغذیه صحیح می‌تواند راز موفقیت شما در بهبود کیفیت ورزشی شما باشد. تغذی [...]

7 خوراکی که در صورت حساسیت به هیستامین، نباید مصرف کنید
بلاگ
سه شنبه، ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن ما وجود دارد و در واقع پاسخ ای [...]


یکا



BMI شاخصی برای افراد بالغ است که با آن وزن سالم نسبت به قد محاسبه می شود. برای کودکان 2 ساله و بالاتر، BMI صدک استفاده می شود. این شاخصی است که با آن وزن مناسب نسبت به قد، سن و جنسیت محاسبه می شود. اگر میزان BMI، بالاتر از حد سلامت باشد فرد در خطر بیماری های مربوط به اضافه وزن، مانند دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و بعضی سرطان ها قرار می گیرد.
همانطور که گفته شد BMI بهترین راه ارزیابی وزن سلامت در بزرگسالان است. صدک BMI بهترین روش ارزیابی وزن مناسب در کودکان 2 سال به بالا است. بعضی افراد بزرگسال که بدنی عضلانی دارند ممکن است BMI بالاتر از حد سلامت داشته باشند. در حالی که چربی بسیاری کمی دارند ( مثلا یک بدنساز ). BMI این ورزشکار چاقی را نشان می دهد در حالی که چنین نیست، پس شاخص BMI برای همه کارایی ندارد.
از آنجا که انسان ها در قد و شکل بدن متفاوت هستند، BMI هم وزن طبیعی را نسبت به قد نشان می دهد. BMI بالاتر از حد طبیعی در بزرگسالان، نشان می دهد که سنگین تر از وزن ایده آل هستید. محدوده ی زیر حد طبیعی فقط برای بزرگسالان حساب می شود. نتایج و تفسیر BMI در کودکان متفاوت است.
پایین تر از این حد به این معناست که فرد کمبود وزن دارد. دلایل زیادی برای این نتیجه می تواند وجود داشته باشد. این افراد باید به دنبال افزایش وزن باشند تا سلامت خود را به دست بیاورند.
این محدوده ی وزن مناسب است. اگر برای شما در این محدوده است، یعنی نسبت به قدتان وزن مناسبی دارید. به هر حال این افراد هم باید برنامه ی غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی مرتب را دنبال کنند تا هم اندامی متناسب داشته باشند و هم وزنشان از حد طبیعی بالاتر یا پایین تر نیایید.
این اندازه بیش از حد ایده آل است و ممکن است فرد اضافه وزن داشته باشد، یعنی نسبت به قدتان سنگین تر هستید. اضافه وزن، شما را در خطر بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 قرار می دهد. وقت آن رسیده که واکنش نشان دهید و برنامه غذایی و ورزشی را شروع کنید.
این اندازه در بالاترین حد است و چاقی نام دارد. چاقی، فرد را در خطر بسیاری از بیماری ها قرار می دهد. کاهش وزن خیلی سریع تاثیر مثبت خود روی سلامت این افراد نشان می دهد.
نتایج در کودکان متفاوت است. برای ارزیابی وزن مناسب در کودکان، متخصصان به قد، سن و جنسیت کودک توجه می کنند. نتیجه صدک BMI نام دارد . راهی مناسب برای تشخیص وزن مناسب کودکان است و توسط متخصصان انجام می شود. متخصص با استفاده از آن می تواند به شما بگوید کودک آنطور که انتظار می رفته است رشد کرده یا نه. وقتی صدک BMI کودک مشخص می شود در یکی از این چهار گروه قرار می گیرد: کمبود وزن: زیر صدک 2 وزن سلامت: بین صدک 2 و 90 اضافه وزن: بین صدک 91 و 97 چاق: روی صدک 98 یا بالاتر از آن، بیشتر کودکان باید روی وزن ایده آل قرار داشته باشند. اما اگر کودک بالاتر از محدوده ی طبیعی باشد، باید زیر نظر قرار بگیرد تا به وزن ایده آل برسد. اضافه وزن مشکلاتی را برای سلامت کودک به وجود می آورد. تحقیقات نشان داده کودکان دارای اضافه وزن یا چاق در دوران کودکی و بعدها، دست به گریبان بیماری های مربوط به چاقی هستند. پس اگر کودکی با چنین مشکلی دارید بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید. می خواهید بدانید شما در کدام دسته هستید؟ از این لینک محاسبه کنید.